Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šarene puding kocke

Sa 4 vrste pudinga

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šarene puding kocke

Biskvitno testo (pripremite 3x):

2 jaja
60 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom jagode

Fil:

400 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
200 g mekog maslaca
1 kašika šećera u prahu

Premazivanje:

3 - 4 kašika/e marmelade od jagode ili maline

Šećerna glazura:

300 g šećera u prahu
5 - 6 kašika/e soka crvene boje

Ukrašavanje:

50 g čokolade za kuvanje
1 kašičica jestivog ulja

Priprema

Priprema

1

Priprema

Mikserom muteći najvećom brzinom umutite jaja penasto. U roku od jednog minuta dodajte šećer, pa mutite još 2 minuta. Dodajte prašak za puding sa ukusom čokolade i kratko muteći sjedinite. Sipajte testo u tepsiju (30 x 40 cm, podmazana i obložena papirom za pečenje), poravnajte i stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Koru istresite na šećerom posuti papir za pečenje, papir sa kojim se kora pekla premažite blago vodom i odstranite pažljivo. Ostavite koru da se ohladi.

2

Na isti način ispecite još dve kore, ali jednu sa pudingom od jagode, drugu sa pudingom od vanile.

3

Fil

Skuvajte puding prema uputstvu sa ambalaže, ali samo sa 400 ml mleka. Kada se ohladi na sobnu temperaturu, umešajte omekšali maslac, koji ste prethodno miskerom umutili sa šećerom u prahu. Položite čokoladni biskvit sa šećernom stranom na dole u tepsiju i premažite ravnomerno sa pola fila. Preklopite biskvitom od jagode i premažite preostalim filom. Odozgo stavite biskvit od vanile i blago pritisnite. Ostavite kolač da odstoji oko 30 minuta. Provucite marmeladu kroz cediljku i premažite ceo kolač.

4

Glazura

Pomešajte šećer u prahu sa sokom, tako da dobijete gustu smesu, koja se može razmazivati. Time presvucite kolač.

5

Ukrašavanje

Izmrvite čokoladu, stavite je u kesicu za zamrzivač, dodajte ulje, dobro je zatvorite i otopite je u vreloj vodi. Kada se čokolada otopi, obrišite kesicu, malo je promesite, odsecite mali ćošak i ukrasite kolač šarom po želji. Ostavite da se stegne i isecite na kocke.

0 Odabrali ste