Šaranje jaja uljem

Jedan od najjednostavnijih načina da obojite uskršnja jaja na interesantan i efektan način.

10 jaja

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šaranje jaja uljem

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
5 kašika/e sirćeta
2 kašika/e ulja
jaja bela (skuvana) ili izbeljena

Priprema

Priprema

1

Ukoliko koristite bela jaja, skuvajte ih i osušite. Ukoliko koristite tamnija jaja koja želite da izbelite u šerpu stavite jaja, nekoliko kašika sirćeta i vodu pa kuvajte kako biste kuvali i inače. Zatim, pod mlazom vode operite jaja nakon kuvanja i uz pomoć sunđera skinite tamnu boju. Osušite jaja.

2

U posudu sipajte 700 ml provrele vode, dodajte 5 kašika sirćeta i dobro promešajte. Podelite vodu sa sirćetom u 4 čaše. U dve čaše sipajte po malo crvene boje a u dve čaše sipajte po malo plave boje. Ako želite intezivnije nijanse, podelite ceo sadržaj kesice u dve čaše. Prvo jedno jaje umočite, na primer, u crvenu boju na kratko. Izvadite na ubrus da se osuši. Isto uradite i sa plavom bojom. Sada u po jednu čašu sa bojom stavite po jednu kašiku ulja.

3

Jaje koje je roze boje sada stavljate u čašu sa plavom bojom i uljem. Jaje koje je plave boje sada stavljate u čašu sa crvenom bojom i uljem. Držite kratko, blago okrenite uz pomoć kašike pa izvadite na ubrus i ostavite da se osuši. Zatim, krpicom ili ubrusom upijte višak masnoće.

4

Ako želite da dobijete ombre efekat najbolje je da koristite bela jaja. U čašu sipajte vrelu vodu koju ste pomešali sa sirćetom i dodajte malo boje po izboru. Izmešajte pa jaje umočite do manje od pola. Držite kratko pa izvadite na ubrus da se osuši. Zatim, sledeći put umočite malo dublje. Opet kratko držite pa izvadite na ubrus. Ponovite još 1-2, zavisno od toga koliko nijansi želite da dobijete. Dozirajte boje po vašem ukusu i uživajte u bojenju.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: