Flag

Uskršnja jaja na tri načina

30 jaja
Jednostavno
30
Ofarbajte jaja na tri različita načina Carmin tečnim bojama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
obarena bela jaja
papirni ubrus
50 mlvode
1alkoholno sirće
jestivo ulje
Picture - Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
1

1. način

Kesice međusobno razdvojite, vodeći računa da ne dođe do prosipanja sadržaja.

Pažljivo odsecite ugao kesice i na papirni ubrus naizmenično nakapajte sve boje iz pakovanja. Na sredinu stavite obareno jaje i uvijte u ubrus. Sjedinite vodu (50 ml) i alkoholno sirće (1 kašika) i stavite u bočicu sa prskalicom. Dobro naprskajte ubrus sa svih strana. Ostavite 1h, zatim skinite ubrus koristeći zaštitne rukavice. Jaja stavite na papirni ubrus i sačekajte da se u potpunosti osuše. Za sjaj premažite uljem.

2

2. način

Uzmite četiri manje čaše ili šolje. U svaki sud sipajte mlaku vodu, kašiku sirćeta i 1/3 boje iz kesice. Jaja premažite uljem i stavite u tečnost. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem.

3

3.način

U istu tečnost, u kojoj ste bojili prethodna jaja, sipajte kašiku ulja  i stavite jaja. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem. Napomena: za intezivniju nijansu dodajte još boje u tečnost.