Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rum višnje

Za ljubitelje ruma i višnji

18 Porcije

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rum višnje

Za koru:

50 g putera/maslaca
80 g šećera
80 g čokolade za kuvanje
4 belanaca
40 g brašna

Za fil:

1 pakovanje Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade (160g)
300 ml mleka
1 bočica Dr. Oetker Arome ruma
200 g višanja
100 g čokolade
100 g džema od šljiva
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Priprema

Priprema

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati otopljenu čokoladu, omekšali puter i sve sjediniti mikserom, zatim dodati brašno i sve izmešati špatulom. Masu razvući u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni 10 -15 minuta na 180 stepeni.

Temperatura rerne 180 °C

Umutiti fil za tortu sa ukusom čokolade, dodati 3 kašike arome ruma, a potom mikserom još malo mutiti. Pečenu koru okrenuti na dasku i ostaviti da se ohladi, iseći krajeve kore, pa namazati džem preko kore, zatim preko džema namazati fil i razvući ga ravnomerno po celoj kori. Nožem označiti parčiće pa na svako parče staviti višnje, a preko višanja preliti otopljenu čokoladu. Iseći kolaač i servirati ga na tanjir, ukrasiti po želji..

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste