Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rozen torta

Klasik koji ne izlazi iz mode

1 Torta

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rozen torta

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Potrebno za fil:

300 g šećera
150 ml vode
250 g margarina
400 g oraha mlevenih

Potrebno za glazuru:

250 g šećera u prahu
50 ml mlake vode (4 kašike)
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Priprema

Priprema

1

Priprema fila

Odmeriti i sipati u šerpu 300 g šećera i 150 ml vode. Uz neprestano mešanje zagrejati do ključanja, kuvati oko 3 minuta. Dodati 250 g margarina (sobne temperature) i mešati dok se ne rastopi. Skoloniti sa šporeta. Dodati 400 g mlevenih oraha i sve dobro izmešati. Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

2

Priprema glazure

U odgovarajuću posudu sipati 250 g šećera u prahu, dodati 4 kašike (50 ml) mlake vode i dobro izmešati viljuškom. Dodati crvenu Dr.Oetker Boju za kolače u gelu do željene nijanse roze boje. Premazati glazurom poslednju koru i staviti u frižider da se glazura stegne. Tortu seći na štanglice.