Rimska pita

Sve što volite kod baklave volećete i u ovoj piti.

48 komada

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rimska pita

Sastojci:

16 kora za pitu tankih
100 g putera/maslaca rastopljenog

Fil:

5 jaja
100 g šećera
1 kašika Dr. Oetker Arome vanila
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
250 ml ulja ili 200 g rastopljenog putera
300 g kisele pavlake
2 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
700 g mlevenih pečenih lešnika
3 - 4 kašika/e ulja dobro zagrejanog

Sirup:

500 g šećera
500 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Preliv:

400 g meda bagremovog
300 g kisele pavlake
lešnik seckani, za serviranje

Priprema

Priprema

1

Šesnaest kora za pitu isecite na veličinu pleha 25x35 cm i pokrijte ih vlažnom krpom. 100 g putera rastopite i ostavite za kasnije za premazivanje kora. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte vanilu, vanilin šećer, prašak za pecivo, rastopljen i prohlađen puter (200g) i kiselu pavlaku. Dodajte mlevene lešnike pa sve izmešajte i ostavite sa strane.

2

Dno pleha premažite puterom pa stavite jednu koru. Celu koru premažite puterom pa tako nastavite dok ne utrošite prvih šest kora. Zatim, preko rasporedite polovinu fila od lešnika. Špatulom poravnajte i zagladite fil od ivice do ivice. Zatim, pokrijte korom, premažite je puterom pa nastavite sa preostale tri kore. Preko fino rasporedite drugu polovinu fila tako da svuda bude ravno a onda prekrijte korom, premažite je puterom i tako nastavite dok ne utrošite tih poslednjih šest kora. Površinu naređane pite dobro premažite puterom pa stavite u frižider na 20-30 minuta da se dobro stegne. Hlađenje pite će pomoći da je lakše i urednije isečete.

3

Rernu uključite na 180 stepeni. Oštrim nožem isecite pitu na kocke veličina 5 x 5 cm. Nakon svakog reza nožem, izbrišite nož ubrusom kako bi sve bilo što urednije. Kašičicom sipajte vrelo ulje na isečene ivice, tako da pomalo zacrvče. Ovo će pomoći da svako parče pite ostane kompaktno. Pecite pitu 25-30 minuta u zagrejanoj rerni.

4

Za to vreme pripremite sirup tako što ćete u šerpu sipati vodu, šećer i vanilin šećer. Stavite da provri, pustite da vri 10-ak minuta a onda sklonite sa vatre. Ispečenu pitu vruću zalijte vrućim sirupom. Ja iskreno nikada nisam videla neku specijalnu razliku kada baklavu zalivam hladnim ili vrućim sirupom i odavno praktikujem da to bude vruće na vruće. Ohladite pitu a zatim je servirajte uz preliv koji ste napravili tako što ste mikserom umutili med i pavlaku. Preliv stavljate na svako parče posebno. Nemojte zalivati celu pitu prelivom od meda i pavlake.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: