Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Radoznala malina

Čokolada i maline za najukusniji doživljaj

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Radoznala malina

Kora:

1 pakovanje Dr. Oetker Mafina čokoladnih (360g)
2 jaja
75 ml ulja
125 ml vode

Sos od malina:

300 g malina
100 g šećera
50 g Dr. Oetker Gustin

Čokoladni krem:

350 g mlečne čokolade
250 ml slatke pavlake za kuvanje
500 g slatke pavlake

Dekoracija:

200 g malina (svežih)
listići mente (sveži)
100 g šećera u prahu
50 g Dr. Oetker Kakao

Priprema

Priprema

Umutiti masu za čokoladne mafine, dobijenu masu sipati u okrugli kalup za torte i peći 10-15 minuta na 180 stepeni.

Temperatura rerne 180 °C

Pomešati maline i šećer i staviti na tihu vatru da prokuva, gustin pomešati sa hladnom vodom i zakuvati sos kada maline prokuvaju. Prokuvati slatku pavlaku za kuvanje pa je preliti preko mlečne čokolade, mešati dok se čokolada ne istopi. Umutiti mikserom slatku pavlaku pa je pomešati sa istopljenom čokoladom. Pečenu koru preseći na tri dela. Na koru namazati ohlađen sos od malina, zatim namazati mus, staviti drugu koru pa ponoviti postupak. Staviti treću koru i namazati mus preko nje. Opseći tortu nožem i skinuti kalup. Posuti tortu kakaom i prah šećerom. Tortu ukrasiti malinama i svežim listovima mente.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste