Flag

Punč torta

1 Torta
Teško
60
Torta sa slatkim premazom i glazurom od crnog vina
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvitna smesa
4 komadažumanca
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadabelanaca
150 gmekog brašna
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
125 mlcrnog vina
50 gšećera
sok od limuna (1 limuna)
sok od pomorandže (od 3-4 pomorandže)
rendana kora limuna
rendana kora pomorandže
60 mlruma
300 gpiškota sitno usitnjenih ili ostataka biskvita
100 gčokolade za kuvanje sitno seckane
Premazivanje
malodžema od kajsije vrućeg, pasiranog ili džema od ribizle
Glazura
300 gšećera u prahu prosejanog
3 - 4 kašika/ecrnog vina
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Kremasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, muteći mikseom oko 7 min. Belanca umutite u čvrst šne i sjedinite sa smesom od žumanaca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko smese i dobro sjedinite. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Stavite da se peče u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 160 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 140 °C


Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Ohlađeni biskvit presecite jednom vodoravno i donju biskvitnu koru obložite očišćenim obručem kalupa.

2

Za fil prokuvajte vino, šećer, sokove i kore limuna i pomorandže. Skinite sa šporeta, ostavite da se malo prohladi i dodajte rum. Pomešajte sa komadićima biskvita ili piškota i čokoladom. Rasporedite punč fil preko donje biskvitne kore. Preklopite drugom biskvitnom korom i pritisnite. Odozgo stavite dno kalupa i otežajte. Ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata. Premažite tortu marmeladom.

3

Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa vinom, tako da dobijete gusto-tečnu smesu, koja može da se razmazuje. Premažite time tortu odozgo i sa strane.

4

Punč kocke

Ukoliko umesto torte želite da pripremite punč kocke, testo sipajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pecite na gore navedenoj temperaturi ali svega 10 minuta. Biskvitnu ploču prepolovite, premažite filom i preklopite drugom biskvitnom pločom. Isecite na kocke i tanko ih premažite marmeladom. Za glazuru pomešajte 600 g šećera u prahu sa 7-8 kašika crnog vina. Premažite time kocke i ukrasite ih trešnjama ili višnjama iz slatkog.