Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Punč torta

Torta sa slatkim premazom i glazurom od crnog vina

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Punč torta

Biskvitna smesa:

4 žumanceta
100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 belanaca
150 g mekog brašna
0,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil:

125 ml crnog vina
50 g šećera
sok od limuna (1 limuna)
sok od pomorandže (od 3-4 pomorandže)
rendana kora limuna
rendana kora pomorandže
60 ml ruma
300 g piškota sitno usitnjenih ili ostataka biskvita
100 g čokolade za kuvanje sitno seckane

Premazivanje:

malo džema od kajsije vrućeg, pasiranog ili džema od ribizle

Glazura:

300 g šećera u prahu prosejanog
3 - 4 kašika/e crnog vina

Priprema

Priprema

1

Priprema

Kremasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, muteći mikseom oko 7 min. Belanca umutite u čvrst šne i sjedinite sa smesom od žumanaca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko smese i dobro sjedinite. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Stavite da se peče u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 160 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 140 °C

recipe.preparation.gas oko 140 °C

Nivo rerne: donja trećina

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Ohlađeni biskvit presecite jednom vodoravno i donju biskvitnu koru obložite očišćenim obručem kalupa.

2

Za fil prokuvajte vino, šećer, sokove i kore limuna i pomorandže. Skinite sa šporeta, ostavite da se malo prohladi i dodajte rum. Pomešajte sa komadićima biskvita ili piškota i čokoladom. Rasporedite punč fil preko donje biskvitne kore. Preklopite drugom biskvitnom korom i pritisnite. Odozgo stavite dno kalupa i otežajte. Ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata. Premažite tortu marmeladom.

3

Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa vinom, tako da dobijete gusto-tečnu smesu, koja može da se razmazuje. Premažite time tortu odozgo i sa strane.

4

Punč kocke

Ukoliko umesto torte želite da pripremite punč kocke, testo sipajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pecite na gore navedenoj temperaturi ali svega 10 minuta. Biskvitnu ploču prepolovite, premažite filom i preklopite drugom biskvitnom pločom. Isecite na kocke i tanko ih premažite marmeladom. Za glazuru pomešajte 600 g šećera u prahu sa 7-8 kašika crnog vina. Premažite time kocke i ukrasite ih trešnjama ili višnjama iz slatkog.