Za recept Punč torta
4 | žumanaca |
100 g | šećera u prahu |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
4 | belanaca |
150 g | mekog brašna |
0,5 kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
125 ml | crnog vina |
50 g | šećera |
sok od limuna (1 limuna) | |
sok od pomorandže (od 3-4 pomorandže) | |
rendana kora limuna | |
rendana kora pomorandže | |
60 ml | ruma |
300 g | piškota sitno usitnjenih ili ostataka biskvita |
100 g | čokolade za kuvanje sitno seckane |
malo | džema od kajsije vrućeg, pasiranog ili džema od ribizle |
300 g | šećera u prahu prosejanog |
3 - 4 kašika/e | crnog vina |
Kremasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, muteći mikseom oko 7 min. Belanca umutite u čvrst šne i sjedinite sa smesom od žumanaca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko smese i dobro sjedinite. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Stavite da se peče u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne.
Temperatura rerne otprilike 160 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 140 °C
recipe.preparation.gas otprilike 140 °C
Nivo rerne: donja trećina
Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Ohlađeni biskvit presecite jednom vodoravno i donju biskvitnu koru obložite očišćenim obručem kalupa.
Za fil prokuvajte vino, šećer, sokove i kore limuna i pomorandže. Skinite sa šporeta, ostavite da se malo prohladi i dodajte rum. Pomešajte sa komadićima biskvita ili piškota i čokoladom. Rasporedite punč fil preko donje biskvitne kore. Preklopite drugom biskvitnom korom i pritisnite. Odozgo stavite dno kalupa i otežajte. Ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata. Premažite tortu marmeladom.
Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa vinom, tako da dobijete gusto-tečnu smesu, koja može da se razmazuje. Premažite time tortu odozgo i sa strane.
Ukoliko umesto torte želite da pripremite punč kocke, testo sipajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pecite na gore navedenoj temperaturi ali svega 10 minuta. Biskvitnu ploču prepolovite, premažite filom i preklopite drugom biskvitnom pločom. Isecite na kocke i tanko ih premažite marmeladom. Za glazuru pomešajte 600 g šećera u prahu sa 7-8 kašika crnog vina. Premažite time kocke i ukrasite ih trešnjama ili višnjama iz slatkog.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: