Puding tart sa breskvama

Dobitna kombinacija ukusa za letnje dane.

16 komada

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Puding tart sa breskvama

Korica:

160 g brašna
70 g putera/maslaca
50 g šećera u prahu
1 žumance
otprilike 1 - 2 kašika/e vode hladne

Fil:

600 ml hladnog mleka
2 kesice Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom vanile
3 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 kašika/e Dr. Oetker Arome vanila
200 g maskarpone sira
300 ml slatke pavlake (mlečne, hladne)
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
sveže breskve (količina po ukusu)
Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer (količina po ukusu)

Priprema

Priprema

1

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U multipraktiku pomešajte sve sastojke za koricu osim vode. Izblendajte da dobijete mrvičastu smesu  a zatim po potrebi dodajte jednu do dve kašike hladne vode. Smesa će i dalje biti mrvičasta ali ako je prstima pritisnete i dobije kompaktan oblik, to je to. Zamesite smesu da formirate disk, uvijte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 15 minuta. Zatim rastanjite testo na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5mm. Pažljivo prebacite testo u kalup za tart prečnika do 26cm, popunite testom gde je potrebno a viškove isecite. Pokrijte dno testa papirom za pečenje pa preko stavite keramičke kuglice za pečenje ili pirinač ili pasulj. Važno je da bude nešto teško kako se korica ne bi dizala tokom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni 30-ak minuta, dok ivice ne porumene. Nakon pečenja, pažljivo uklonite kuglice i ostavite koru da se ohladi.


2

Fil pripremite tako što ćete 600 ml hladnog mleka pomešati sa krem pudingom i dobro umutiti ili izmešati žicom. Pudingu dodajte burbon vanilin šećer i aromu vanile pa sjedinite. Dodajte maskarpone sir pa još jednom izmešajte. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku sa krem fiksom a zatim ova dva fila spojite mikserom i rasporedite preko ohlađene korice za tart.


3

Breskve isecite kako želite pa pomešajte sa burbon vanilinim šećerom. Dobro izmešajte pa ostavite da stoji 10-15 minuta da brskve puste sokove. Poređajte breskve preko tarta pa ukrasite po svom ukusu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: