Palet d'or

Čokoladna torta za specijalne prilike.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Palet d'or

Devil’s food cake:

150 g brašna tip 1100
45 g Dr. Oetker Kakao
90 g jaja
120 g šećera
125 g majoneza
160 ml vode sobne temperature
0,5 kašičice sode bikarbone
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
0,5 kašičice soli
0,5 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora jedne pomorandže

Nadev za donji biskvit:

50 g dulche de leche
20 ml slatke pavlake
75 g lešnika seckanih pečenih
1 prstohvat soli

Čokoladni mousse sa viskijem:

330 ml slatke pavlake
250 g čokolade 60%
50 g jaja
100 g žumanceta
50 g muscovado šećera
30 ml viskija

Čokoladna ganache glazura:

150 ml slatke pavlake
150 g mlečne čokolade
50 g putera/maslaca
20 g glukoze

Dekoracija:

50 g mrvica od keksa
30 g čokoladnih pahuljica
zlatni sedefasti prah
2 pakovanja Dr. Oetker Rozen kore
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
50 g šećera u prahu
50 ml vode

Priprema

Priprema

1

Devil’s food cake

Umutiti penasto jaja sa šećerom i kesicu burbon vanilin šećera. Pomešati kakao, soda bikarbonu i prašak za pecivo. Umešati majonez sa umućenim jajima, zatim dodati so, ½ burbon vanilin šećera, pa dodavati suve sastojke i vodu naizmenično. Potom dodati koricu pomorandže i brašno. Izliti masu na pleh sa papirom za pečenje i peći na 170 C, 15-20 minuta.

2

Nadev za donji biskvit

Dulce de leche pomešati sa malo slatke pavlake i lešnicima, premazati preko donjeg biskvita. Filovati  ½ količine čokoladnog musa, poklopiti drugim biskvitom i naneti ostatak musa. 

3

Čokoladni mousse sa viskijem

Slatku pavlaku umutiti u mekan šlag i ostaviti u frižder. Čokoladu otopiti i prohladiti na 48 C. Jaja i žumanca mutiti sa muscovado šećerom na pari dok ne postanu kremasta,  zatim prebaciti u posudu od miksera i mutiti dok se masa ne udvostruči i ohladi na sobnoj temperaturi. Umešati 1/3 pavlake u čokoladu, umešati jaja, viski, zatim ostatak slatke pavlake. Kada želatin omekša otopiti ga i dodati u mus. Odmah filovati kolač i staviti ga u frižider.
Gotov prohlađen biskvit iseći kalupima. Na dno kalupa staviti prvi biskvit, premazati ga kremom od dulce di leche, potom filovati sloj musa od čokolade sa viskijem, ravnomerno rasporediti i prekriti drugim biskvitom, pa opet filovati musom od čokolade sa viskijem. Ohladiti pre služenja.

4

Čokoladna ganache glazura

Ugrejati slatku pavlaku, preliti preko čokolade i putera. Promešati da se sve sjedini i preliti preko torte.

5

Dekoracija

Kore za rozen tortu staviti u pleh, poprskati ih vodom i posuti ih izmešanim cimet i prah šećerom. Peći na 200 -220 C dok se šećer ne karamelizuje, oko 10-ak minuta.


Lomiti u nepravilne oblike i ukrasiti tortu. Obojiti mrvice keksa i pahuljice sa zlatno - sedefastim prahom i posuti preko glazure.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: