Za recept Palet d'or
150 g | brašna tip 1100 |
45 g | Dr. Oetker Kakao |
90 g | jaja |
120 g | šećera |
125 g | majoneza |
160 ml | vode sobne temperature |
0,5 kašičice | sode bikarbone |
1 kesica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
0,5 kašičice | soli |
0,5 kesice | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
kora jedne pomorandže |
50 g | dulche de leche |
20 ml | slatke pavlake |
75 g | lešnika seckanih pečenih |
1 prstohvat | soli |
330 ml | slatke pavlake |
250 g | čokolade 60% |
50 g | jaja |
100 g | žumanca |
50 g | muscovado šećera |
30 ml | viskija |
150 ml | slatke pavlake |
150 g | mlečne čokolade |
50 g | putera/maslaca |
20 g | glukoze |
50 g | mrvica od keksa |
30 g | čokoladnih pahuljica |
zlatni sedefasti prah | |
2 pakovanja | Dr. Oetker Rozen kore |
1 kesica | Dr. Oetker Cimet šećera |
50 g | šećera u prahu |
50 ml | vode |
Umutiti penasto jaja sa šećerom i kesicu burbon vanilin šećera. Pomešati kakao, soda bikarbonu i prašak za pecivo. Umešati majonez sa umućenim jajima, zatim dodati so, ½ burbon vanilin šećera, pa dodavati suve sastojke i vodu naizmenično. Potom dodati koricu pomorandže i brašno. Izliti masu na pleh sa papirom za pečenje i peći na 170 C, 15-20 minuta.
Dulce de leche pomešati sa malo slatke pavlake i lešnicima, premazati preko donjeg biskvita. Filovati ½ količine čokoladnog musa, poklopiti drugim biskvitom i naneti ostatak musa.
Slatku pavlaku umutiti u mekan šlag i ostaviti u frižder. Čokoladu otopiti i prohladiti na 48 C. Jaja i žumanca mutiti sa muscovado šećerom na pari dok ne postanu kremasta, zatim prebaciti u posudu od miksera i mutiti dok se masa ne udvostruči i ohladi na sobnoj temperaturi. Umešati 1/3 pavlake u čokoladu, umešati jaja, viski, zatim ostatak slatke pavlake. Kada želatin omekša otopiti ga i dodati u mus. Odmah filovati kolač i staviti ga u frižider.
Gotov prohlađen biskvit iseći kalupima. Na dno kalupa staviti prvi biskvit, premazati ga kremom od dulce di leche, potom filovati sloj musa od čokolade sa viskijem, ravnomerno rasporediti i prekriti drugim biskvitom, pa opet filovati musom od čokolade sa viskijem. Ohladiti pre služenja.
Ugrejati slatku pavlaku, preliti preko čokolade i putera. Promešati da se sve sjedini i preliti preko torte.
Kore za rozen tortu staviti u pleh, poprskati ih vodom i posuti ih izmešanim cimet i prah šećerom. Peći na 200 -220 C dok se šećer ne karamelizuje, oko 10-ak minuta.
Lomiti u nepravilne oblike i ukrasiti tortu. Obojiti mrvice keksa i pahuljice sa zlatno - sedefastim prahom i posuti preko glazure.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: