Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Orijentalni kolač

Orijentalni kolač

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Orijentalni kolač

Uski četvrtasti kalup:

malo masnoće
pšenično brašno

Biskvitno testo:

200 g krompira brašnjavi
150 g Indijskog oraha
100 g urmi sušene (bez koštice)
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Gustin
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
4 jaja
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 rendana kora limuna (1 limuna)
1 kašičica kardamoma mlevenog
0,5 kašičice đumbira mlevenog

Glazura:

100 g šećera u prahu
nekoliko urmi sušenih (bez koštica)
nekoliko Indijskog oraha
3 kašičice soka od limuna
na vrh noža kardamoma mleveni

Priprema

Priprema

1

Priprema

Stavite krompir da se kuva u vodi. Kada proključa kuvajte još ca. 20 minuta. Oljuštite krompir, fino ga izgnječite viljuškom i ostavite da se ohladi.Indijski orah po želji sameljite ili sitno iseckajte. Urme isecite na tanke kružiće. Stavite sve zajedno u činiju za mućenje, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i začine i sve dobro promešajte pomoću viljuške, tako da se krompir i urme lepo rasporede.Podmažite kalup i pospite ga brašnom.

2

Za biskvitno testo penasto umutite jaja mikserom u roku od 1 mintua. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i korom limuna i dodajte u roku od jednog minuta u umućena jaja, potom mutite još 2 minuta.Sipajte penu od jaja na pripremljenu smesu sastojaka i pažljivo sjedinite pomoću varjače (više ne mutite mikserom!!!) Sipajte testo u kalup i stavite da se peče na rešetki u donjem delu rerne.

Temperatura rerne oko 170 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 150 °C

recipe.preparation.gas oko 140 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.Orijentalni kolač nakon pečenja ostavite da se ohladi oko 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku obloženu papirom za pečenje.

3

Glazura

Urme i orahe isecite na tanke listiće.Šećer u prahu sa sokom od limuna i kardamonom mešajte dok ne dobijete gustu glazuru. Premažite glazurom još topao kolač i dekorativno rasporedite urme i orahe. Ostavite da se ohladi.