Flag

Oranž-malina torta

12 Porcija/e
Jednostavno
40
Osvežavajuća torta sa mlevenim keksom, sokom od pomorandže i malinama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu možete ukrasiti mlevenim keksom, mlevenim pečenim lešnicima, mlevenim orasima, išarati otopljenom belom čokoladom ili po želji.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za podlogu
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 gpečenih lešnika (mlevenih)
200 gmaslaca
150 gšećera u prahu
150 mlsoka od pomorandže
Za fil
1 litarmleka
4 kesiceDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
100 gmaslaca
200 gšećera
250 goranž biskvita sa čoko prelivom
300 gmalina
Za glazuru
150 gčokolade za kuvanje
3 kašika/eulja
1

Priprema podloge

U većoj vangli pomešati 300 g mlevenog keksa, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 100 g šećera u prahu, 200 g iseckanog maslaca (sobne temperature), i u to postepeno dodavati 150 ml soka od pomorandže i mešati. Sipati u okrugli kalup prečnika 26 cm i uz pritiskanje poravnati površinu. Podlogu ostaviti u frižider, do filovanja.

2

Priprema fila

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 4 pudinga sa ukusom slatke pavlake sa 1 l mleka, 200 g šećera i ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature), kašiku po kašiku dodavati u ohlađeni puding i dobro izmešati, dok se smeša ne sjedini.

3

Filovanje

Izvaditi podlogu iz frižidera i preko nje naneti tanak sloj fila. Preko fila poređati oranž biskvit sa čoko prelivom tako da čokoladni sloj bude okrenut na dole. Preko poređati maline i prekriti ostatkom fila.

4

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

  • Tortu možete ukrasiti mlevenim keksom, mlevenim pečenim lešnicima, mlevenim orasima, išarati otopljenom belom čokoladom ili po želji.