Za recept Novogodišnje mlečne šnite
8 komada | jaja (M veličine) |
2 prstohvata | soli |
120 g | ksilitola (brezin šečer) |
180 g | mlevenih badema |
50 g | brašna (tip 405) |
60 g | Dr. Oetker Kakao |
1,5 kesice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
300 g | višanja zamrznutih |
2 kašičice | mlevenog semena anisa |
50 ml | vode |
3 listića | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
4 kašika/e | ksilitola |
1 komad | vanila štapić |
150 g | svežeg nemasnog sira quark |
250 g | maskarpone |
40 g | ksilitola |
30 ml | mleka |
6 listića | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
150 g | crne čokolade |
2 kašika/e | pavlake (30% masnoće) |
25 g | bele čokolade |
1 kašičica | suncokretovo ulje |
1 kašika | mača praha |
Dekor mrvice i perlice po želji |
Prethodno ugrejte rernu (gornji/donji grejač: 180°C). U činiji umutite jaja i so 5 minuta, dok ne postane lagano i kremasto. Postepeno dodajte ksilitol i mutite još 5 minuta. Pomešajte bademe, brašno, kakao prah i prašak za pecivo i postepeno dodajte u smesu sa jajima.
Izlijte smesu u kalup koji je prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 13 minuta. Zatim izvadite iz rerne , okrenite naopako na papir za pečenje, uklonite papir za pečenje na kome se patišpanj pekao i ostavite da se ohladi.
U manju šerpu dodajte višnje, seme anisa i vodu, kuvajte na najačoj temperaturi do ključanja. Pripremite listiće želatina prema uputstvu sa pakovanja, zatim ih pomešajte sa ksilitolom, dodjte u smesu sa višnjama i kuvajte još 1 minut.
Presecite patišpanj vertikalno na pola, tako da svaki bude dimanzija 30 x 20 cm. Stavite jednu polovinu na tacnu i postavite obruč za pečenje oko njega. Premažite kompotom od višanja i ostavite da se ohladi.
Presecite štapić vanile i ostružite sadržaj. Umutite ručnim mikserom svež nemasni sir, 200 gr maskarponea, ksilitol i vanilu. Pripremite listiće želatina prema uputstvu sa pakovanja, zatim dodajte mleko i ostatak maskarponea kuvajte do ključanja i odmah umešajte u smesu sa quarkom.
Krem premažite preko kompota, preko stavite drugi patišpanj, lagano pritisnite i ohladite najmanje 1 sat.
Fino usitnite belu i tamnu čokoladu i odvojeno otopite na pari. Dodajte pavlaku u tamnu čokoladu kako biste napravili ganaš. Rastvorite mača prah u suncokretovom ulju i umešajte ga u otopljenu belu čokoladu.
Prelijte patošpanj ganašom od tamne čokolade, napunite vrećicu za ukrašavanje belom čokoladom sa mačom i istisnite tačkice preko ganaša. Ukrasite šećernim posipom i ohladite. Uklonite obruč za pečenje i isecite na 12 kriški, mera 5 x 10 cm.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: