Flag

Novogodišnja Puslica torta

14 Porcija/e
Srednje teško
300
Torta koja će definitivno upotpuniti novogodišnju euforiju.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za 3 kore i puslice
2 pakovanjaDr. Oetker Puslica
150 mlvode
Za fil
1 pakovanjeDr. Oetker Krem za Belu tortu
800 mlmleka
250 gmaslaca
Za keksiće
200 gmekog brašna T-400
50 gšećera u prahu
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašikaDr. Oetker Kakao
100 gputera/maslaca (ohlađenog)
2 kašika/evode hladne
Za Kraljevsku glazuru (Royal icing)
1 komadbelance
200 gšećera u prahu
1 kašikasoka od limuna
1 kašičicaDr. Oetker Gustin
Za dekoraciju
100 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 mlhladnog mleka
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Puslice i kore

Sipajte 75 ml vode u odgovarajuću dublju posudu i dodajte sadržaj pakovanja iz jedne kesice. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom.

Rernu zagrejte na 150 °C. Odgovarajući pleh obložite papirom za pečenje. Na papiru nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm.

Smesu nanesite na označene površine. Pleh stavite u donju trećinu rerne, smanjite temperaturu na 100 °C, sušite 90 minuta. Nakon toga rernu isključite, vrata delimično otvorite i nakon 15 minuta pleh izvadite iz rerne.

Na isti način pripremite još jednu Puslica smešu za kolače, ali ovog puta nanesite pripremljenu smesu samo na jedan krug, a od ostatka smese napravite puslice. Pecite na isti način.

2

Fil

Pomešajte sadržaj kesice sa 200 ml hladnog mleka i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka zagrejte do ključanja. Sklonite sa šporeta i dodajte razmućeni sadržaj kesice. Kuvajte oko 1-2 minuta uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte iseckani maslac i rastopite ga uz neprestano mešanje. Krem pokrijte streč folijom i ostavite 60-90 minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi, a onda mikserom dobro umutite i podelite na tri jednaka dela.

Na tacnu stavite prvu koru, premažite filom. Stavite drugu koru i ponovo premažite, kao i trecu koru i poslednji deo fila.

3

Keksići

Sjedinite brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i kakao. Dodajte puter prethodno iseckan na kockice i mesite prstima. Sipajte vodu i umesite mekano, savitljivo testo. Uvijte ga u rastegljivu foliju i stavite u frižider da se hladi 30 minuta.

Testo razvucite na 4-5 mm debljine. Isecite željene oblike i složite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 °C, oko 10 minuta.

4

Kraljevska glazura

Belance viljuškom umutite, a onda postepeno dodajte šećer sjedinjen sa gustinom i mešajte dok smesa ne postane gusta i glatka. Sipajte limunov sok i još malo umutite. Dekorišite keksiće. Ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata.

5

Dekoracija

Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), sipajte u odgovarajuću dublju posudu i dodajte šlag krem. Masu mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3-5 minuta. Premažite tortu sa svih strana i ukrasite puslicama, zelenim grančicama, keksićima ili po želji.