Mus tortice

Ova poslastica sa borovnicama idealna je za tople, letnje dane.

6 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 120 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mus tortice

Patišpanj:

2 jaja
2 kašika/e šećera
2 kašika/e brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kašika mleveni keks

Žele od borovnica:

120 g borovnica
0,33 kesice Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1 kašika vode hladne
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašičica soka od limuna

Mus od borovnica:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 ml vode hladne
150 g borovnica
1 kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g bele čokolade
300 ml slatke pavlake

Ogledalo glazura:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
150 g glukoznog/bombonskog sirupa
150 g šećera
100 ml vode
150 g bele čokolade
100 g zaslađenog kondenzovanog mleka
bela boja za kolače
ljubičasta boja za kolače

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

Belanca umutite sa šećerom u čvrst šam. Dodajte žumanca neprestano muteći. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i mleveni keks, pa dodajte u umućena jaja, a onda špatulom lagano promešajte. Smesu sipajte u pleh veličine 25 x 20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C oko 10 minuta ili zavisno od svoje rerne. Ostavite da se ohladi.


2

Žele od borovnica

Želatin prelijte vodom i ostavite dok pripremate borovnice. Borovnice usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Stavite u odgovarajući sud, dodajte vanilin šećer i sok od limuna i na vatri zagrevajte dok se šećer ne istopi. Kada se šećer istopi, sklonite sa vatre, dodajte nabubreli želatin i promešajte da se otopi. Sipajte u silikonski kalup polulopte prečnika 5 cm. Ostavite u zamrzivaču da se ohladi i stegne.


3

Mus od borovnica

Želatin prelijte vodom i ostavite dok pripremate borovnice. Borovnice usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Stavite u odgovarajući sud, dodajte šećer i vanilin šećer i na vatri zagrevajte dok se šećer ne istopi. Kada se šećer istopi, sklonite sa vatre. Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa prelijte toplom slatkom pavlakom (100 ml). Mešajte dok se smesa ne ujednači, a onda dodajte i želatin. Ostatak slatke pavlake (200 ml) lagano/ređe umutite. Dodajte postepeno u čokoladu, mešajte, a onda deo sa čokoladom prespite u slatku pavlaku i promešajte. Dodajte deo sa pripremljenim borovnicama i promešajte da se smesa za mus ujednači.

Sipajte u silikonski kalup polulopte prečnika 8 cm, ali ne do vrha. Žele polulopte izvadite iz zamrzivača i kalupa, pa stavite u sredinu musa. Od pripremljenog patišpanja isecite krugove okruglim sekačem i stavite preko. Kalup prebacite u zamrzivač na hlađenje.


4

Ogledalo glazura

Želatin prelijte vodom i ostavite da nabubri. U sud sipajte glukozni sirup, šećer i vodu. Promešajte i kuvajte 2 minuta nakon što proključa. Nakon tih 2 minuta sklonite sa vatre i odmah dodajte belu čokoladu, zaslađeno kondenzovano mleko, a onda i želatin. Promešajte da se smesa ujednači. Štapnim mikserom malo izmiksajte, a onda procedite.

U glazuru prvo dodajte belu boju, a onda ljubičastu. Ostavite glazuru da se ohladi na 35-36°C pre prelivanja deserta. U slučaju da ste planirali tek sutradan da koristite glazuru, ostavite je u frižideru i sutradan ponovo zagrejte, najbolje u mikrotalasnoj. Nakon par sati izvadite mus iz silikonskih kalupa i stavite na neke manje čaše ili flašice soka. Prelijte ogledalo glazurom i ostavite da se ona ocedi, a onda pažljivo skinite višak koji je ostao po ivici. Dekorišite po želji.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: