Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mramorni puding

Poslastica u kojoj vanila sreće čokoladu i zajedno postaju najlepši mramorni desert.

6 Porcija/e

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mramorni puding

Puding za ukusom vanile:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
2 supene kašike šećera (40 g)
500 ml mleka

Puding od čokolade:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
3 supene kašike šećera (50 g)
500 ml mleka

Priprema

Priprema

1

Puding sa ukusom vanile

Pomešati puding sa šećerom i lagano mešati sa najmanje 6 supenih kašika mleka da se dobije glatka masa. Skuvati preostalo mleko, skinuti sa ringle i dodati promešani prah mešajući žicom za mućenje. Još jednom prokuvati puding najmanje 1 minut, sve vreme mešajući i odložiti šerpu sa strane.

2

Puding od čokolade

Pripremiti puding sa šećerom i mlekom na isti način kao puding sa ukusom vanile.

3

Još jednom promešati vreli puding sa ukusom vanile. Napuniti do pola 6 posudica, prethodno ispranih hladnom vodom. Odmah pokriti pudingom od čokolade. Viljuškom spiralno provući slojeve pudinga tako da nastane mramorna mustra. Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru najmanje 3-4 sata.

4

Ukrašavanje

Pre posluživanja puding pažljivo odvojiti od posude i izručiti. Po želji ukrasiti Dr. Oetker kakaom ili čokoladnim komadićima.