Minjina torta

Idealna kremasta torta sa korama od brownies smeše i interesantnom dekoracijom od badema.

otprilike 10 - 12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Minjina torta

Za patišpanj:

1 pakovanje Dr. Oetker Brownies
3 jaja
100 ml ulja
50 ml vode

Za fil:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
450 ml mleka
5 kašika/e šećera
50 g šećera u prahu
125 g maslaca
50 g crne čokolade
50 g bele čokolade

Za dekorisanje:

150 g bele čokolade
2 kašika/e slatke pavlake
2 kašika/e ulja
20 g crne čokolade
1 kašičica ulja
badem u listićima

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

U sud za mućenje sipajte sadržaj kesice, pa dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete glatko testo. Četvrtinu pripremljene smese sipajte u kalup prečnika 18 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 15 minuta ili zavisno od rerne. Od preostale smese ispecite još tri patišpanja. Ako nemate odgovarajući kalup, možete iscrtati dva kruga od 16 cm na papir za pečenje, pa sipati smesu. Krugovi su manji jer će se smesa razliti i proširiti na 18-19 cm. Višak ispečenog patišpanja onda morate iseći na željeni prečnik.

2

Fil

U sud sipajte 350 ml mleka i kristal šećer. Stavite da provri. Pomešajte sadržaj kesice sa 100 ml hladnog mleka, i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Kada je mleko provrelo, sklonite sa vatre i uz mešanje dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje skuvajte puding. Puding odmah preručite u vanglicu i na površinu vrućeg pudinga stavite prozirnu foliju. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

U sud sipajte maslac i šećer u prahu, pa mikserom umutite. Postepeno dodajte ohlađen puding uz neprestano miksanje. Podelite na dva dela. U jedan deo dodajte istopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo belu. Oba fila još malo posebno umutite.

3

Filovanje

Na tacnu stavite obruč, pa u njega prvi patišpanj. Pažljivo prefilujte trećinom vanil-fila, pa preko njega trećinom čokoladnog fila. Ponovite postupak stavljanja patišpanja i filovanja. Poslednji patišpanj nemojte filovati. Ostavite da se torta ohladi i stegne pre vađenja iz kalupa.

4

Dekoracija

Belu čokoladu izlomite na kockice pa joj dodajte slatku pavlaku i 2 kašike ulja. Istopite na pari. Polovinu prelijte preko gornjeg dela torte i izravnajte. Ostatkom premažite bočnu stranu. Crnu čokoladu istopite sa kašičicom ulja. Sipajte u dresir-kesu, isecite vrh i spiralno, od centra ka ivici, dekorišite tortu, a onda drvenim štapićem naizmenično povlačite linije, od ivice ka centru i od centra ka ivici. Bočnu stranu dekorišite listićima badema. Ostavite da se glazura ohladi, pa isecite na željene parčiće.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: