Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mini Rozen torta i kuglice

Iznenadite svoje ukućane pripremom dva deserta koja će izmamiti osmehe na njihovim licima.

20 Porcija/e

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mini Rozen torta i kuglice

Mini Rozen torta:

400 ml mleka
195 g Dr. Oetker Krem za Rozen tortu
50 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g putera/maslaca
3 lista/listova Dr. Oetker Rozen kore

Glazura:

120 g šećera u prahu
1 kašičica Dr. Oetker Limun šećera u prahu
2 kašika/e vode
10 kapi Dr. Oetker Boje za kolače crvene

Kuglice:

ostatak napravljenog fila
50 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kašika kikiriki putera (puna)
40 g kikirikija (17 zrna ostaviti sa strane, ostatak usitnite u blenderu)
30 g Dr. Oetker Čoko komadići

Priprema

Priprema

1

Korak 1

Pomešajte pola kesice Krema za Rozen tortu sa 100 ml hladnog mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, a zatim mu dodajte razmućeni sadržaj i sve zajedno kuvajte oko 2 minuta uz neprestano mešanje.

2

Korak 2

Dobijeni krem sklonite sa šporeta, dodajte iseckani puter i mešajte sve zajedno dok se puter ne rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i sve zajedno dobro sjedinite.

3

Korak 3

Toplim kremom filujte rozen kore, koje ste prethodno prepolovili, pa ste tako od 3 kore dobili 6. Na svaku koru stavite po 2 kašike fila i ravnomerno ga rasporedite.

4

Korak 4

Poslednju koru nemojte filovati nego ceo kolač uvijte u foliju i ostavite u frižideru oko 2 sata da omekša. Bilo bi dobro da preko kolača stavite nešto teže,  npr. drvenu dasku.

5

Korak 5

Za glazuru je potrebno da šećer u prahu, limun šećer u prahu i vodu dobro umutite, a zatim dodate i crvenu boju. Glazuru ravnomerno prelijte preko gornje kore i ostavite pre služenja još 2 sata u frižideru.

6

Kuglice

Od ostatka fila napraviti kuglice. U fil dodajte mleveni keks i puter od kikirikija i formirajte kuglice veličine oraha u čiju sredinu ubacite zrno kikirikija. Kuglice uvaljajte u Dekor čoko komadiće i kikiriki koji ste prethodno samleli i ostavite u frižideru na par sati pre serviranja.