Flag

Mini cheesecake

12 Porcija/e
Srednje teško
30
Cheesecake u nešto drugačijem obliku koji možete ukrasiti topingom po želji.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za osnovu od keksa
175 gmlevenog keksa
75 gputera/maslaca
Za fil
200 gkrem sira
120 gšećera u prahu
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1 kašičicasoka od limuna
2 komadajaja
20 gDr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
200 gkisele pavlake (20% m.m.)
Dodatno
voće, slatko ili toping po želji
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
1

Osnova od keksa

U sud sipajte mleveni keks i prelijte istopljenim puterom. Dobro promešajte. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Sipajte smesu i kašičicom dobro pritisnite da se izravna.

2

Fil

U sud sipajte krem sir i šećer u prahu. Umutite mikserom, najmanjom brzinom. Dodajte aromu vanile i sok od limuna. Promešajte, pa dodajte jedno po jedno jaje, muteći mikserom i dalje najmanjom brzinom. Dodajte prah pudinga, promešajte, a onda dodajte i kiselu pavlaku. Još jednom mikserom kratko umutite. Sipajte u korpice, preko osnove od keksa.

3

Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C, 15-18 minuta. Ispečeni cheesecake ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda prebacite u frižider da se ohladi preko noći.

4

Pre služenja, preko cheesecake-a stavite voće, slatko ili toping po želji.