Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Medeni tiramisu

Savršenstvo ukusa

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Medeni tiramisu

Pripremiti:

250 ml mleka
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
2 kašika/e likera od badema (Amaretto)
500 g sira Mascarpone
200 g medenjaka seckanih
nekoliko piškota

Natapanje:

malo crnog vina

Posipanje:

malo kakao praha

Priprema

Priprema

1

Mleko, šećer i puding pripremite prema uputstvu sa ambalaže. Želatin otopite prema uputstvima na kesici. Omekšale listice želatina zagrejte sa Amarettom pa umešajte u vrući puding. Dok se puding hladi, nekoliko puta ga promešajte. Kad se puding ohladi toliko da počne da se želira, dobro umešajte Mascarpone sir.

2

Sitno seckane medenjake i smešu slojevito ređajte u kalup za kolače (10 x 30 cm), koji ste prethodno obložili prozirnom folijom. Komadiće medenjaka pritom poprskajte crvenim vinom. Na kraju na to položite piškote i malo ih utisnite u smesu. Neka najmanje pet sati odstoji na hladnom. Kalup okrenite i pažljivo istresite tiramisu na podlogu za serviranje. Odstranite foliju. Pospite kakaom. Kolač do posluživanja držite na hladnom.