Flag

Medeni tiramisu

1 Porcija
Srednje teško
40
Savršenstvo ukusa sa medenom recepturom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Pripremiti
250 mlmleka
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
2 kašika/elikera od badema (Amaretto)
500 gsira Mascarpone
200 gmedenjaka seckanih
nekolikopiškota
Natapanje
malocrnog vina
Posipanje
malokakao praha
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Mleko, šećer i puding pripremite prema uputstvu sa ambalaže. Želatin otopite prema uputstvima na kesici. Omekšale listice želatina zagrejte sa Amarettom pa umešajte u vrući puding. Dok se puding hladi, nekoliko puta ga promešajte. Kad se puding ohladi toliko da počne da se želira, dobro umešajte Mascarpone sir.

2

Sitno seckane medenjake i smešu slojevito ređajte u kalup za kolače (10 x 30 cm), koji ste prethodno obložili prozirnom folijom. Komadiće medenjaka pritom poprskajte crvenim vinom. Na kraju na to položite piškote i malo ih utisnite u smesu. Neka najmanje pet sati odstoji na hladnom. Kalup okrenite i pažljivo istresite tiramisu na podlogu za serviranje. Odstranite foliju. Pospite kakaom. Kolač do posluživanja držite na hladnom.