Liker od jaja torta sa višnjama

Novo iskustvo

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Liker od jaja torta sa višnjama

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mućeno testo:

1 tegla višanja (neto 350 g)
100 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Liker od jaja krem:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
350 ml mleka
50 g šećera
6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 ml likera od jaja
250 g slatke pavlake za kuvanje

Ukrašavanje:

150 g slatke pavlake za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 ml likera od jaja

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Za testo dobro ocedite višnje.

2

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte kratko muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u kalup, poravnajte i ravnomerno rasporedite višnje po njemu. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru ostavite na dnu kalupa položenom na rešetku da se hladi.

3

Liker od jaja krem

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 350 ml mlekai 50 g šećera. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite u vrelom pudingu. Ostavite smesu da se prohladi, pritom češće promešajte. Kada puding počne da se želira, umešajte liker od jaja. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa puding kremom. Istresite koru na tacnu za torte i uokvirite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa. Nafilujte koru kremom sa likerom od jaja, poravnajte i ostavite da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

Pre serviranja pažljivo odvojite obruč kalupa, umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Dekorativno nanesite pavlaku na tortu pomoću šprica za ukrašavanje i ukrasite likerom od jaja.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: