Flag

Liker od jaja torta sa višnjama

1 Torta
Srednje teško
60
Novo iskustvo sa višnjama i likerom od jaja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Mućeno testo
1 teglavišanja (neto 350 g)
100 gmekog margarina ili maslaca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadajaja
100 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Liker od jaja krem
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
350 mlmleka
50 gšećera
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 mllikera od jaja
250 gslatke pavlake za kuvanje
Ukrašavanje
150 gslatke pavlake za kuvanje
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
50 mllikera od jaja
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Za testo dobro ocedite višnje.

2

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte kratko muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u kalup, poravnajte i ravnomerno rasporedite višnje po njemu. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru ostavite na dnu kalupa položenom na rešetku da se hladi.

3

Liker od jaja krem

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 350 ml mlekai 50 g šećera. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite u vrelom pudingu. Ostavite smesu da se prohladi, pritom češće promešajte. Kada puding počne da se želira, umešajte liker od jaja. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa puding kremom. Istresite koru na tacnu za torte i uokvirite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa. Nafilujte koru kremom sa likerom od jaja, poravnajte i ostavite da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.


Pre serviranja pažljivo odvojite obruč kalupa, umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Dekorativno nanesite pavlaku na tortu pomoću šprica za ukrašavanje i ukrasite likerom od jaja.