Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kremasti desert sa jagodama

Osvežavajući kolač sa kremom od vanile i jagodama.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 75 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kremasti desert sa jagodama

Vanila krem:

100 g šećera
1 prstohvat soli
4 žumanceta
20 g margarina
5 kašika/e Dr. Oetker Gustin
400 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
namaz od jagoda i meda
3 kesice Dr. Oetker Šlag pene
jagode

Za oblaganje tepsije:

papir za pečenje

Testo:

100 ml vode (topla)
3 jaja
250 g šećera
120 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Priprema

Priprema

1

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije penasta masa. Dodati  vodu pa nastaviti mešanje. Nakon toga uz mešanje dodavati brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Testo presuti u tepsiju.
Peći na 175 stepeni  oko 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.

2

Za to vreme napraviti vanila krem. Umutiti žumanca dok ne postanu kremasta. U šerpu odgovarajuće veličine sipati skrob, šećer, burbonavanila šećer i so. Dodati mleko i margarin i kuvati na blagoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Skloniti sa vatre.

3

1/3 te mase polako uz mešanje dodati u umućena žumanca i dobro promešati pa vratiti u šerpu i nastaviti kuvanje uz neprekidno mešanje još oko 2 minuta. Skloniti sa vatre. Prekriti prijanjajućom folijom da se ne bi formirala korica i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađeni kolač iseći tako da se dobiju tri kore  jednke veličine.

4

Prvu koru premazati namazom od jagoda i meda pa preko nje staviti drugu koru koja se filuje vanila kremom, a preko nje treću koru.

5

Ceo kolač ukrasiti šlag penom pripremljenom prema uputstvu sa kesice i jagodama. Ostaviti da se stegne u frižideru nekoliko sati.