Flag

Kremasta torta sa malinama

1 Torta
Srednje teško
60
Osvežavajuća kremasta torta sa malinama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji tortu dodatno ukrasite tufnama od umućene slatke pavlake.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
4 komadajaja
3 kašika/evode vrele
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
100 goljuštenog, mlevenog badema
Nadev
500 gmalina
400 gslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
500 gsira Mascarpone
100 gmeda
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
malocimeta mlevenog
Ukrašavanje
50 goljuštenog, seckanog badema
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja i vrelu vodu mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer, vanilin šećer i med i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno.

3

Nadev

Proberite maline. Slatku pavlaku umutite sa Kremfixom. Pomešajte Mascarpone sa medom, vanilin šećerom i cimetom. Dodajte umućenu slatku pavlaku. Odvojite 1/3 Mascarpone krema po strani. Pomešajte 2/3 malina sa preostalim kremom. Stavite donju koru na tacnu, premažite polovinom krema sa malinama, poravnajte i pokrijte srednjom korom. Drugi deo krema sa malinama premažite preko srednje kore, poklopite gornjom korom i blago pritisnite. Tortu premažite preostalim Mascarpone kremom i ukrasite preostalim malinama. Ivice torte pospite seckanim bademom. Držite tortu u frižideru sve do služenja.

  • Po želji tortu dodatno ukrasite tufnama od umućene slatke pavlake.