Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kraljevska torta

Svečana torta u obliku krune sa nadevom od jabuka

8 Porcije

Zahteva određeno umeće 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kraljevska torta

Osnova:

5 jaja
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
na vrh noža cimeta
160 g glatkog brašna

Posipanje:

malo badema u listićima

Nadev:

900 g jabuke (oguljenih i bez koštica)
100 ml vina belog
sok od limuna
1 rendana kora limuna
90 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašike Dr. Oetker Gustina
60 ml sok od jabuke
60 ml sok od jabuke

Preliv:

mrvice biskvita
50 g maslaca
2 kašike šećera
malo cimeta

Ukrašavanje:

8 malina

Priprema

Priprema

1

Biskvit

Mikserom penasto umutite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosejte brašno i umešajte varnjačom. Smesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema. Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne na 180°C. Vreme pečenja je oko 35 min. Ohlađenu tortu presecite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji deo torte izrežite na trougliće visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trougliće postavite uz ivice obruča.

2

Filovanje

Nasecite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preliv za torte i zakuvajte. Povremeno mešajući ostavite da se kuva oko 3 minute. Pomešajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smesu sa jabukama uz stalno mešanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa šporeta, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.

3

Preliv

Mrvice biskvita pomešajte s ostalim sastojcima i mešajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomerno rasporedite po nadevu. Maline čačkalicama utaknite na trougliće. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.

Nutritivne vrednosti za recept Kraljevska torta

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 1.82g 0.91g
recipe.nutrition.carbohydrate 1.21g 0.61g
recipe.nutrition.protein 0.91g 0.45g
0 Odabrali ste