Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Konkord torta sa Dr. Oetker čokoladnim musom

Priprema sa Dr. Oetker čokoladnim musom

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Konkord torta sa Dr. Oetker čokoladnim musom

Puslica smesa:

5 belanaca
180 g šećera
150 g šećera u prahu
1 kašika kakao praha

Mus:

200 ml mleka
100 ml slatke pavlake
1 pakovanje Dr. Oetker Čokoladnog musa

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Mikserom muteći najvećom brzinom umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajte šećer. Kada se potpuno umuti, tako da ostane vidljiv zarez nožem, pomešajte šećer u prahu sa kakaom, prosejte i dodajte u smesu. Mutite dok se ne sjedini. Sipajte smesu u špric sa srednjim okruglim otvorom. Na papirom za pečenje obloženu tepsiju spiralno našpricajte dve ovalne kore (kao da crtate puža) veličine 25 x 14 cm. Od preostale smese na drugu papirom za pečenje obloženu tepsiju našpricajte štapiće. Stavite tepsije gore i dole u prethodno zagrejanu rernu. Tokom pečenja rernu ostavite malo otvorenu (zaglavite vratanca varjačom). Ukoliko se ukaže potreba, tokom pečenja tepsijama zamenite mesta.

Temperatura rerne o nama 120 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 100 °C

2

Puslica smesu ostavite da odstoji preko noći u blago otvorenoj, isključenoj rerni da se suši. Za mus umutite prašak sa mlekom i slatkom pavlakom prema uputstvu sa ambalaže. Nanesite 2/3 čokoladnog musa na jednu puslica koru, poklopite drugom korom. Preostalim musom premažite tortu sa svih strana. Štapiće od puslica smese izlomite na sitne komade i prilepite na površinu i rubove torte. Tortu blago pospite šećerom u prahu i ostavite da odstoji na hladnom do služenja.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste