Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolačići sa jabukama i krem sosom

Iz tiganja

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolačići sa jabukama i krem sosom

Kolačići s jabukama:

150 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
1 kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 jaje
150 ml mleka
2 jabuka

Sos:

150 ml kisele pavlake
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašika likera od jaja (ili 1 kašika mleka)

Dodatno:

3 kašika/e jestivog ulja ili 30 g maslaca
malo cimeta
malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i praškom za puding u činiji za mućenje. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje i mleko i sve dobro sjedinite metlicom za mućenje. Jabuke operite, izvadite kućicu sa košticama i isecite jabuke na prstenove debljine ½ cm.

2

Za sos pomešajte pavlaku sa vanilin šećerom i likerom (ili mlekom).U tiganju zagrejte ulje ili maslac na srednjoj temperaturi, poslažite nekoliko kriški jabuka, i na svaku nanesite 1 kašiku testa, razmažite preko jabuka.

3

Ispecite kolačiće s obe strane, tako da dobiju zlatno-žutu boju. Poslužite ih dok su tople uz sos. Po želji ih pospite šećerom u prahu i cimetom.