Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolačići od kokosa i banana

Idealno za slave i dečije rođendane

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolačići od kokosa i banana

Testo:

3 belanaca
1 prstohvat soli
125 g šećera
0,5 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma
200 g kokosovog brašna
150 g banana/e fino mlevenih sušenih
4 kašika/e likera od kokosa (npr. Batida de Coco)

Umakanje:

200 g čokolade za kuvanje
50 g margarina

Priprema

Priprema

1

Priprema

Belanca i so, uz postepeno dodavanje šećera, umutite u čvrst sneg (zarez nožem treba da ostane vidljiv). Redom dodajte ostale sastojke i dobro umutite. Kašikom za sladoled, prečnika 3 cm, od smese napravite polukugle, pa ih rasporedite na papir za pečenje, kojim ste prethodno obložili tepsiju za kolače.Ostavite dva sata na sobnoj temperaturi da se suše.Stavite tepsiju na sredinu zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Usitnite čokoladu na kockice, pa je zajedno s margarinom uz stalno mešanje rastopite.Ohlađene kolačiće prepolovite i ravnom stranom umočite u otopinu.