Flag

Kapri torta

20 Porcija/e
Srednje teško
60
Kremasta torta sa jagodama kojoj nećete odoleti!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
8 komadabelanaca
180 gšećera
160 glešnika (mlevenih pečenih)
1 kašikabrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil od jagoda
400 gjagoda smrznutih ili svežih
200 gšećera
100 mlvode
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
150 mlvode
Fil od žumanaca
8 komadažumanca
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
3 kašika/eDr. Oetker Gustin
2 kašika/ebrašna
400 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
200 gputera/maslaca sobne temperature
Čokoladni sos
150 gčokolade
50 gputera/maslaca
50 gulja
Dekoracija
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
150 mlmleka
malobadema u listićima, sveže jagode
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Rernu uključite na 180°C a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Belanca umutite mikserom u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Mutite 4-5 minuta, da belanca postanu sjajna. Isključite mikser pa dodajte mleveni lešnik, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte špatulom pa ravnomerno rasporedite na pleh. Pecite 20-ak minuta u zagrejanoj rerni. Kada se kora ispeče, sklonite je sa pleha zajedno sa papirom. Okrenite je i uklonite papir. Isecite je kalupom (prečnik 20 cm) ukoliko pravite tortu okruglog oblika ili je presecite na dva dela ako želite klasičnu četvrtastu tortu.

2

Za crveni fil u jednoj posudi pomešajte puding, želatin i 150 ml vode. Ostavite sa strane. U šerpu stavite jagode, šećer i vodu pa kuvajte uz povremeno mešanje da jagode omekšaju. Kada su jagode oemkšale ygnječite ih gnječilicom za krompir ili viljuškom. Zatim ulijte mešavinu pudinga i želatina sve vreme mešajući. Kuvajte fil nekoliko minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ohladite.

3

Za fil od žumanaca zajedno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, gustin, brašno i 100 ml mleka. U šerpu ulijte ostatak mleka i pustite da skoro provri.  Dodajte vanilin šećer, a zatim i mešavinu od žumanaca. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta. Sklonite sa vatre i pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica. Ohladite na sobnoj temperaturi.

4

Čokoladni sos napravite tako što ćete u posudu staviti čokoladu, ulje i puter i kratko istopiti na ringli ili u mikrotalasnoj, da dobijete gusti sos. Ostavite sa strane da se ohladi.

5

Mikserom penasto umutite puter, pa postepeno dodajte ohlađeni fil od žumanaca sve vreme muteći. Pazite da fil i puter budu jednake temperature da se ne bi stvorile gromuljice prilikom mešanja.

6

Sada, kada su svi filovi ohlađeni, možete nafilovati tortu. Na koru rasporedite polovinu fila od jagode, zatim, polovinu fila od žumanaca. Poravnajte površinu koliko možete da presek bude što lepši. Prelijte polovinom čokoladnog sosa, pa pokrijte drugom korom. Ponovite: fil od jagoda, fil od žumanaca, čokoladni sos. Stavite tortu na hlađenje, na nekoliko sati. Najbolje je da je stavite u frižider. Zatim, ohlađenu tortu nafilujte šlag penom koju ste umutili sa 150 ml mleka.

7

Dekorišite svežim jagodama i po želji listićima badema.