Kapri torta

Kremasta torta sa jagodama kojoj nećete odoleti!

20 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kapri torta

Kora:

8 belanaca
180 g šećera
160 g lešnika (mlevenih pečenih)
1 kašika brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil od jagoda:

400 g jagoda smrznutih ili svežih
200 g šećera
100 ml vode
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
150 ml vode

Fil od žumanaca:

8 žumanca
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
3 kašika/e Dr. Oetker Gustin
2 kašika/e brašna
400 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g putera/maslaca sobne temperature

Čokoladni sos:

150 g čokolade
50 g putera/maslaca
50 g ulja

Dekoracija:

1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
150 ml mleka
malo badema u listićima, sveže jagode

Priprema

Priprema

1

Rernu uključite na 180°C a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Belanca umutite mikserom u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Mutite 4-5 minuta, da belanca postanu sjajna. Isključite mikser pa dodajte mleveni lešnik, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte špatulom pa ravnomerno rasporedite na pleh. Pecite 20-ak minuta u zagrejanoj rerni. Kada se kora ispeče, sklonite je sa pleha zajedno sa papirom. Okrenite je i uklonite papir. Isecite je kalupom (prečnik 20 cm) ukoliko pravite tortu okruglog oblika ili je presecite na dva dela ako želite klasičnu četvrtastu tortu.


2

Za crveni fil u jednoj posudi pomešajte puding, želatin i 150 ml vode. Ostavite sa strane. U šerpu stavite jagode, šećer i vodu pa kuvajte uz povremeno mešanje da jagode omekšaju. Kada su jagode oemkšale ygnječite ih gnječilicom za krompir ili viljuškom. Zatim ulijte mešavinu pudinga i želatina sve vreme mešajući. Kuvajte fil nekoliko minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ohladite.


3

Za fil od žumanaca zajedno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, gustin, brašno i 100 ml mleka. U šerpu ulijte ostatak mleka i pustite da skoro provri.  Dodajte vanilin šećer, a zatim i mešavinu od žumanaca. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta. Sklonite sa vatre i pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica. Ohladite na sobnoj temperaturi.


4

Čokoladni sos napravite tako što ćete u posudu staviti čokoladu, ulje i puter i kratko istopiti na ringli ili u mikrotalasnoj, da dobijete gusti sos. Ostavite sa strane da se ohladi.


5

Mikserom penasto umutite puter, pa postepeno dodajte ohlađeni fil od žumanaca sve vreme muteći. Pazite da fil i puter budu jednake temperature da se ne bi stvorile gromuljice prilikom mešanja.


6

Sada, kada su svi filovi ohlađeni, možete nafilovati tortu. Na koru rasporedite polovinu fila od jagode, zatim, polovinu fila od žumanaca. Poravnajte površinu koliko možete da presek bude što lepši. Prelijte polovinom čokoladnog sosa, pa pokrijte drugom korom. Ponovite: fil od jagoda, fil od žumanaca, čokoladni sos. Stavite tortu na hlađenje, na nekoliko sati. Najbolje je da je stavite u frižider. Zatim, ohlađenu tortu nafilujte šlag penom koju ste umutili sa 150 ml mleka.


7

Dekorišite svežim jagodama i po želji listićima badema.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: