Jabuka-punč torta

Da Vam zimi ne bude zima

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jabuka-punč torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće

Mešeno testo:

75 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g mlevenih lešnika
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g mekog margarina ili maslaca
2 kašika/e vode

Mućeno testo:

100 g jabuka
150 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvat soli
3 jaja
200 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Punč krem:

400 g slatke pavlake za kuvanje
8 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
125 ml sok od jabuke
2 kašika/e soka od limuna
125 ml vina belog
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
na vrh noža cimeta dva puta
malo karanfilića struganog na vrh noža
150 g jabuka
250 g švapskog sira ili kisele pavlake

Dodatno:

100 g mlečne čokolade
200 g marcipana
otprilike 15 g šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. Uvijte testo u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Razvijte testo na dnu kalupa i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite, koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi, pritom dno kalupa položite na rešetku. Smanjite temperaturu rerne. Podmažite dno očišćenog kalupa.

2

Mućeno testo

Oljuštite i očistite jabuke i fino ih narendajte. Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, mutite tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, kratko muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendane jabuke. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.Pažljivo odstranite papir sa kojim se kora pekla. Presecite je jednom vodoravno.

3

Punč krem

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Čvrsto umutite slatku pavlaku. Sokove i vino prokuvajte, dodajte šećer, vanilin šećer i začine. Jabuke isecite na tanke kriške i dodajte u punč. Nabubreli želatin rastvorite u tome. Prvo pomešajte 4 kašike sira (ili kisele pavlake) sa tečnošću pomoću metlice za mućenje, potom sjedinite sa preostalim sirom (kiselom pavlakom). Kada smesa počne da se želira dodajte slatku pavlaku. Čokoladu grubo usitnite i otopite na pari, na tihoj vatri. Premažite mešenu koru 1/3 čokolade, preklopite donjom mućenom korom i uokvirite obručem kalupa. Namažite 2/3 krema, preklopite drugom mućenom korom i premažite ravnomerno preostalim kremom. Ostavite tortu da odstoji u frižideru oko 3 sata.

Umesite marcipan sa šećerom u prahu, razvijte ga između dve prozirne folije ili kesice za zamrzivač u traku visine i obima torte. Odstranite obruč kalupa, obložite tortu trakom od marcipana. Poprskajte tortu preostalom čokoladom. Od preostalog marcipana oblikujte jabuke i dekorativno poslažite po torti.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: