Flag

Hleb od kvasnog testa sa suvim kvascem

15 kriške
Jednostavno
60
Pripremite domaći hleb od kvasnog testa sa suvim kvascem po proverenom receptu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za mekše testo, možete koristiti i osnovno testo tako što ćete umesiti sveži kvasac, mleko, šećer i malo brašna. 
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 komadjaje srednje veličine
200 mlmleka (3,5% masti)
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
500 gbrašna (tip 400)
80 gšećera
80 gputera/maslaca otopljenog
soli
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Za pripremu testa, odvojite žumance od belanceta. Zagrejte mleko u šerpici dok ne bude mlako. Umesite kvasac, brašno, mleko, šećer, žumance, puter i so tako da dobijete elastično testo sa glatkom površinom koja se više ne lepi. Postavite testo u čistu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da nadođe oko sat vremena na temperaturi od oko 30-35°C dok se količina testa ne udvostruči.

2

Premesite testo i oblikujte ga u okruglu veknu.  Zagrejte rernu (gornji i donji grejač: 180°C, sa uključenim ventilatorom: 155°C). Postavite hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i nožem napravite useke preko vekne dubine oko 5 mm. Premažite belancetom i pecite oko 30 minuta.

  • Za mekše testo, možete koristiti i osnovno testo tako što ćete umesiti sveži kvasac, mleko, šećer i malo brašna.