Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Hleb od kvasnog testa sa suvim kvascem

Pripremite domaći hleb od kvasnog testa sa suvim kvascem po proverenom receptu.

15 kriške

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Hleb od kvasnog testa sa suvim kvascem

Sastojci:

1 jaje srednje veličine
200 ml mleka (3,5% masti)
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
500 g brašna (tip 400)
80 g šećera
80 g putera/maslaca otopljenog
soli

Priprema

Priprema

1

Za pripremu testa, odvojite žumance od belanceta. Zagrejte mleko u šerpici dok ne bude mlako. Umesite kvasac, brašno, mleko, šećer, žumance, puter i so tako da dobijete elastično testo sa glatkom površinom koja se više ne lepi. Postavite testo u čistu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da nadođe oko sat vremena na temperaturi od oko 30-35°C dok se količina testa ne udvostruči.

2

Premesite testo i oblikujte ga u okruglu veknu.  Zagrejte rernu (gornji i donji grejač: 180°C, sa uključenim ventilatorom: 155°C). Postavite hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i nožem napravite useke preko vekne dubine oko 5 mm. Premažite belancetom i pecite oko 30 minuta.