Flag

Glorija torta

1 Torta
Srednje teško
60
Jednostavno i efektno - Glorija!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pre nanošenja krema na biskvitne trake, poželjno je namazati trake marmeladom od kajsije ili brusnica. Tako se testo neće odvajati i mešati sa kremom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvitno testo
4 komadajaja
4 kašika/evode vruće
200 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 goštrog brašna / tip 400
1 kašikaDr. Oetker Prašak za pecivo
Krem
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
750 mlslatke pavlake
50 gšećera u prahu
3 kesiceDr. Oetker Kremfixa
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
2 kašičiceinstant kafe
2 kašika/eruma
100 gčokolade za kuvanje grubo rendane
1 kašikakakao praha
Ukrašavanje
20 gčokolade (strugotina)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Biskvit

Uz pomoć miksera penasto umutite jaja i vodu, muteći jedan minut najvećom brzinom. Dodajte šećer i vanilin šećer pa mutite još otprilike dva minuta. Pomešajte brašno s praškom za puding i praškom za pecivo pa polako dodajte peni od jaja. Ulijte u podmazan i papirom obloženu tepsiju sa ivicama (veličine rerne, oko 40x35 cm) te odmah stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 220 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 200 °C


Istresite biskvit na papir posut šećerom, pažljivo odstranite prilepljeni papir za pečenje (po potrebi navlažite) i ostavite da se ohladi. Nakon toga isecite ga na trake široke otprilike 5 cm.

2

Krem

Stavite želatin u hladnu vodu da nabubri. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, Kremfixom i vanilin šećerom tako da dobijete čvrsti šlag. Dodajte instant kafu rastopljenu u rumu zajedno s narendanom čokoladom i kakaom. U šlag krem dodajte još i otopljeni želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Odvojite 2/3 krema pa namažite najpre jednu traku biskvita, zamotajte je u oblik rolata i stavite u sredinu pripremljenog tanjira. Mažite i uvijajte traku oko trake (kao puž) sve dok ne postignete željeni okrugli oblik. Ostatkom krema premažite tortu i ukrasite je čokoladnim strugotinama.

  • Pre nanošenja krema na biskvitne trake, poželjno je namazati trake marmeladom od kajsije ili brusnica. Tako se testo neće odvajati i mešati sa kremom.