Flamingo torta

Iznenadite vaše mališane prelepom tortom u obliku flaminga.

12 parčića

Zahteva određeno umeće 120 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Flamingo torta

Za koru:

4 jaja
130 g šećera
15 kapi Dr. Oetker Arome vanila
3 kašika/e tople vode
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
75 g brašna
50 g kukuruznog brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Za puter krem:

4 jaja
150 g šećera
1 prstohvat soli
375 g omekšalog putera
15 kapi Dr. Oetker Arome vanila
400 g malina

Za krem preliv:

250 g putera/maslaca
250 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
5 kapi Dr. Oetker Arome vanila
malo Dr. Oetker Boje za kolače crvene

Za dekoraciju:

150 g bele čokolade
malo Dr. Oetker Boje za kolače crvene

Priprema

Priprema

1

Za koru prethodno zagrejte rernu (gornji/ donji grejač 180°C). Obložite dva kalupa prečnika 18 cm papirom za pečenje. Odvojite belance od žumanceta. Pomešajte brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Mutite žumance sa trećinom količine šećera, aromom i vodom dok ne postane penasto. Mutite belance sa preostalim šećerom, vanilin šećerom i solju dok ne postane čvrsto, zatim postepeno dodajte mešavinu sa žumancetom. Prosejte mešavinu brašna i dodajte ga u smešu. Smešu ravnomerno podelite u oba kalupa za pečenje i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

2

U međuvremenu, za francuski puter krem , kuvajte na pari u metalnoj činiji jaje, šećer i so, uz neprekidno mešanje žicom, dok ne postignete temperaturu od 85°C.  Kada postigne odgovarajuću temperaturu, sklonite činiju sa posude sa ključalom vodom i mešajte smešu uz pomoć žice za mućenje dok smeša ne postigne temperaturu od oko 25°C. Ovaj postupak će trajati oko  20 minuta. U međuvremenu mutite puter dok ne postane beo i kremast. Zatim postepeno dodajte smešu od jaja u puter i dodajte aromu. Na kraju, operite i osušite maline uz pomoć kuhinjske krpe. 300 gr pirea od malina procedite kroz sito. Postepeno dodajte pire od malina u puter krem.

3

Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje sa kore. Presecite horizontalno svaku koru, kako biste dobili 4 kore. Premažite koru puter kremom i pospite preostalim malinama.

Zatim stavite drugu koru , premažite kremom i dodajte maline. Prekrijte trećom korom i premažite poslednjom trećinom krema i dodajte maline. Zatim prekrijte i poslednjom korom i ostavite da se hladi najmanje 1 sat. Trećinu krema rasporedite na donju koru na vrh stavite nekoliko malina. Zatim stavite drugu koru i drugi deo krema, posipajući malinama. Zatim treću koru sa poslednjm delom krema i preostalim malinama. Stavite poslednju koru na vrh i ostavite tortu da se hladi namanje 1 sat.

4

U međuvremenu za krem preliv, uz pomoć ručnog miksera sa metlicama umutite puter, šećer u prahu, so i aromu dok smeša ne postane vazdušasta. Prema želji  obojite dodavanjem malo crvene boje za kolače, zatim premažite tortu tako da kore budu potpuno pokrivene i ostavite ponovo da se hladi. Ostavite preostali krem na sobnoj temperaturi.

5

Za perje flaminga, otopite belu čokoladu na pari na srednjoj temperaturi. U međuvremenu pripremite pleh sa papirom za pečenje. Dodajte nekoliko kapi crvene boje za kolače kada je smeša potpuno otopljena. Sada  stavite oko dve trećine glazure na mermernu površinu i glazirajte čokoladu, npr. razmažite uz pomoć kartice za testo, zatim ponovo ostružite. Ponavljajte postupak dok se ne ohladi na približno 26°C. Zatim pomešajte sa preostalom toplom čokoladom dok ta nova smeša ne postigne temperaturu od 28–30°C. Uz pomoć kašike pravite  mrlje od smeše na papiru za pečenje, zatim istom kašikom iscrtajte mrljice kako biste napravili oblik perja flaminga i ostavite da se stegne.

6

Pažljivo uklonite perje sa papira za pečenje i zalepite na vrh torte. Za bočne strane torte uz pomoć male palete noževa dodajte malo krema roze boje u perje i stavite na tortu. Napravite oblik flaminga i stavite na tortu i poslužite.

Šablone za tematsku zabavu možete preuzeti ovde.

Ukoliko nemate termometar za puter krem, možete umočiti drvenu kašiku u smešu sa jajima i duvati u nju. Ukoliko se pravi šara ruže, smeša je temperature oko 80°C.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: