Domaća čokoladna tabla

Recept za šarenu, domaću čokoladu.

10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Domaća čokoladna tabla

Čokoladne table:

200 g bele čokolade za školjku
boje za čokoladu

Ganaš:

150 ml slatke pavlake
235 g bele čokolade
20 g kakao maslaca (putera)
50 g putera/maslaca
0,5 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
sveža nana (nekoliko listova)
1 kašika šećera
50 g manga svežeg
malo mlevenog čilija

Priprema

Priprema

1

Kalupe iscrtati bojama za čokoladu. Temperirati belu čokoladu prvo na 44-45 C, zatim je prohladiti na 27 C i ponovo zagrejati na 28 C. Ovako temperiranu čokoladu prebaciti u dresir kesu i izliti u kalup da popuni svu površinu. Izbiti višak vazduha treskanjem kalupa, potom višak čokolade ocediti. Očistiti kalup od viška čokolade i ostaviti 5-10 minuta na sobnoj temperaturi da se stegne. Sav višak bele čokolade sačuvati.
Ovako pripremljen kalup puniti ganašom od bele čokolade, ali ne do vrha kalupa kako punjenje ne bi prelazilo rubove. 


2

Napraviti klasičan ganaš: prokuvati slatku pavlaku pa preliti preko čokolade, putera, kakao putera i burbon vanilin šećera. Sjediniti žicom za mućenje i ostaviti da se ganaš ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi napuniti dresir kesu i puniti pripremljen kalup za domaću čokoladu.
Mango iseći na sitne kocke. Sotirati kockice manga na malo karamelizovanog šećera, uz dodatak mlevenog čilija i malo vode. Posle kratkog sotiranja prebaciti u drugu posudu kako bi se ohladio.


3

Po ganašu od bele čokolade sipati po malo pripremljenog manga i staviti listove sveže nane. Ostaviti kratko da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ponovo zagrejati ostatak, već korišćene bele čokolade na radnu temperaturu od 28 C i puniti do vrha kalupa. Višak čokolade skinuti uz pomoć špatule i sačuvati. Ohladiti 10–15 minuta na sobnoj temperaturi. Potom izvaditi iz kalupa.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: