Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cvetna livada za decu

Kreativno i slatko

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Cvetna livada za decu

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

„Sve u jednom“ testo:

1 konzerva ananasa u komadićima
175 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Gustin
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g mekog margarina ili maslaca
200 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
rendana kora limuna
3 jaja

Dodatno:

100 g džema od kajsije

Trava od marcipana:

200 g marcipana smese
20 g šećera u prahu
prehrambena boja zelena

Puslica cvetići:

1 belance
50 g šećera sitnog
prehrambena boja žuta

Priprema

Priprema

1

Uputstvo

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Podmaži dno kalupa i obloži ga papirom za pečenje. Obloži i jednu tepsiju papirom za pečenje. Za testo dobro ocedi komadiće ananasa u cediljki i usitni ih.

3

„Sve u jednom" testo

Pomešaj brašno sa gustinom i praškom za pecivo, prosej u činiju. Dodaj preostale sastojke i sve umuti mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobiješ glatko testo. Na kraju dodaj ananas i sipaj testo u kalup, pa ga poravnaj. Stavi da se peče na rešetki od rerne na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Nakon pečenja skida se obruč kalupa, a kolač treba da se istrese na papirom za pečenje obloženu rešetku. Skini dno kalupa i ostavi kolač da se ohladi. Pažljivo skini papir za pečenje. Smanji rernu.

4

Provuci džem od kajsije kroz sito i time premaži kolač odozgo i sa strane. Za travu od marcipana umesi marcipan sa šećerom u prahu. Dodaj onoliko zelene boje, koliko ti treba da dobiješ lepu zelenu boju trave. Stavi marcipan između dve providne folije i oklagijom razvij u obliku kruga (Ø 30 cm) i time prekrij kolač tako da ga pokriješ odozgo i sa strane. Preostali marcipan provuci kroz cediljku, odseci „kratke žbunove trave" i položi ih na kolač, ili prstima oblikuj žbuniće.

5

Cvetići

Umuti belance mikserom najvećom brzinom u čvrst sneg. Mora da se vidi zarez nožem, kada nožem prođeš kroz sneg. Sada postepeno dodaj šećer i muti kratko najvećom brzinom. Polovinu smese sipaj u špric za ukrašavanje sa zvezdastim ili okruglim nastavkom i na tepsiju našpricaj cvetiće. Preostalu smesu oboji žutom bojom i ponovo špricem našpricaj žute cvetiće. Stavi ih da se peku, ali ne zatvaraj skroz vrata od rerne.

Temperatura rerne o nama 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 80 °C

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Ohlađene cvetiće poslaži na travu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste