Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cvetna livada za decu

Kreativno i slatko

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Cvetna livada za decu

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

„Sve u jednom“ testo:

1 konzerva ananasa u komadićima
175 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Gustina
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g mekog margarina ili maslaca
200 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
rendana kora limuna
3 jaja

Dodatno:

100 g džema od kajsije

Trava od marcipana:

200 g marcipana smese
20 g šećera u prahu
prehrambena boja zelena

Puslica cvetići:

1 belance
50 g šećera sitnog
prehrambena boja žuta

Priprema

Priprema

1

Uputstvo

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Podmaži dno kalupa i obloži ga papirom za pečenje. Obloži i jednu tepsiju papirom za pečenje. Za testo dobro ocedi komadiće ananasa u cediljki i usitni ih.

3

„Sve u jednom" testo

Pomešaj brašno sa gustinom i praškom za pecivo, prosej u činiju. Dodaj preostale sastojke i sve umuti mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobiješ glatko testo. Na kraju dodaj ananas i sipaj testo u kalup, pa ga poravnaj. Stavi da se peče na rešetki od rerne na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Nakon pečenja skida se obruč kalupa, a kolač treba da se istrese na papirom za pečenje obloženu rešetku. Skini dno kalupa i ostavi kolač da se ohladi. Pažljivo skini papir za pečenje. Smanji rernu.

4

Provuci džem od kajsije kroz sito i time premaži kolač odozgo i sa strane. Za travu od marcipana umesi marcipan sa šećerom u prahu. Dodaj onoliko zelene boje, koliko ti treba da dobiješ lepu zelenu boju trave. Stavi marcipan između dve providne folije i oklagijom razvij u obliku kruga (Ø 30 cm) i time prekrij kolač tako da ga pokriješ odozgo i sa strane. Preostali marcipan provuci kroz cediljku, odseci „kratke žbunove trave" i položi ih na kolač, ili prstima oblikuj žbuniće.

5

Cvetići

Umuti belance mikserom najvećom brzinom u čvrst sneg. Mora da se vidi zarez nožem, kada nožem prođeš kroz sneg. Sada postepeno dodaj šećer i muti kratko najvećom brzinom. Polovinu smese sipaj u špric za ukrašavanje sa zvezdastim ili okruglim nastavkom i na tepsiju našpricaj cvetiće. Preostalu smesu oboji žutom bojom i ponovo špricem našpricaj žute cvetiće. Stavi ih da se peku, ali ne zatvaraj skroz vrata od rerne.

Temperatura rerne o nama 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 80 °C

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Ohlađene cvetiće poslaži na travu.

Nutritivne vrednosti za recept Cvetna livada za decu

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 8kJ
2kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 15g 1.52g
recipe.nutrition.carbohydrate 10g 1.02g
recipe.nutrition.protein 7.50g 0.76g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste