Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladna torta

Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladna torta

Biskvit:

3 jaja (veličine M)
125 g mekog maslaca
300 ml slatke pavlake
280 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
250 g glatkog brašna
2 kašika/e Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g crne čokolade

Čokoladni krem:

450 g maskarpone (sobne temperature)
200 g crne čokolade
200 g mlečne čokolade

Priprema

Priprema

1

Biskvit

Crnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer stavite u posudu. Zatim, pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i kratko sve izmešajte ručnim mikserom (metlicama). Crnu čokoladu umešajte u smesu.

2

Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: oko 180°C Vreme pečenja: oko28 Min. Smjesu podelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm). Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.

3

Čokoladni krem

Crnu čokoladu i mlečnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 krema. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste