Flag

Čokoladna torta

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
3 komadajaja (veličine M)
125 gmekog maslaca
300 mlslatke pavlake
280 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
250 gglatkog brašna
2 kašika/eDr. Oetker Prašak za pecivo
200 gcrne čokolade
Čokoladni krem
450 gmaskarpone (sobne temperature)
200 gcrne čokolade
200 gmlečne čokolade
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Biskvit

Crnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer stavite u posudu. Zatim, pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i kratko sve izmešajte ručnim mikserom (metlicama). Crnu čokoladu umešajte u smesu.

2

Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: oko 180°C. Vreme pečenja: oko 28 min. Smesu podelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a ivice kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm). Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.

Napomena: Smesu možete ispeći kao jedan biskvit za tortu na istom nivou rerne, oko 35 min. Pečeni biskvit prerežite 2 puta kako biste dobili 3 kore.

3

Čokoladni krem

Crnu čokoladu i mlečnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 krema. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.