Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladna strana bresaka

Breskve na drugi način

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladna strana bresaka

Puding krem:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
40 g šećera
400 ml mleka
150 g kisele pavlake

Dodatno:

8 bresaka (ceđenih polutki iz kompota)
čokoladna glazura
malo kakao praha

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko prokuvajte, skinite sa šporeta, mešajući metlicom dodajte razmućeni puding. Vratite na šporet i neprestano mešajući kuvajte još 1 minut. Sipajte puding u posudu za mućenje. Kako se ne bi stvarala kožica, pokrijte površinu vrelog pudinga prozirnom folijom. Ostavite puding da se ohladi. Odvojite 8 kašičica pavlake po strani. Mikserom umutite ohlađeni puding sa preostalom pavlakom.Poslažite polutke bresaka sa oblom stranom na dole na tanjir, napunite ih puding kremom. Na sredinu svake stavite po 1 kašičicu odvojene pavlake. Pomoću drvenog štapića razvucite kroz krem i oblikujte šaru po želji.