Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko šnite sa kafom i glazurom

Kafa nije samo napitak

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko šnite sa kafom i glazurom

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Mućeno testo:

250 g čokolade za kuvanje
150 g margarina ili maslaca
200 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
4 jaja
300 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Preliv od kafe:

175 ml jake kafe (proceđene crne)

Glazura:

50 g šećera u prahu
1 kašika jake kafe

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i sa otvorene strane stavite višestruko savijenu alu-foliju. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte čokoladu, šećer i Burbon vanilin šećer neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Stavite da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolač odmah nakon pečenja višestruko izbodite drvenim štapićem i rasporedite kafu po njemu uz pomoć četkice. Ostavite kolač da se hladi na rešetki.

3

Glazura

Prosejte šećer u prahu, sjedinite sa kafom u gustu glazuru. Sipajte glazuru u mali papirni fišek ili kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i time isprskajte kolač. Kolač pre serviranja isecite na štanglice ili kocke.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste