Flag

Čoko šnite sa kafom i glazurom

1 kolač
Srednje teško
40
Kafa nije samo napitak, zato isprobajte ovaj recept!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
U glazuru možete da dodate i 2 kašike vinjaka, za prefinjen ukus.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
alu-folija
Mućeno testo
250 gčokolade za kuvanje
150 gmargarina ili maslaca
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
4 komadajaja
300 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Preliv od kafe
175 mljake kafe (proceđene crne)
Glazura
50 gšećera u prahu
1 kašikajake kafe
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i sa otvorene strane stavite višestruko savijenu alu-foliju. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte čokoladu, šećer i Burbon vanilin šećer neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolač odmah nakon pečenja višestruko izbodite drvenim štapićem i rasporedite kafu po njemu uz pomoć četkice. Ostavite kolač da se hladi na rešetki.

3

Glazura

Prosejte šećer u prahu, sjedinite sa kafom u gustu glazuru. Sipajte glazuru u mali papirni fišek ili kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i time isprskajte kolač. Kolač pre serviranja isecite na štanglice ili kocke.

  • U glazuru možete da dodate i 2 kašike vinjaka, za prefinjen ukus.