Čoko liker torta

Za posebne trenutke zadovoljstva

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko liker torta

Biskvitno testo:

4 jaja
180 g šećera u prahu
80 g glatkog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Fil:

2 žumanaca
80 g šećera u prahu
250 ml čokoladnog likera
6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
2 kašika/e ruma
250 ml slatke pavlake

Premazivanje:

1 - 3 kašika/e marmelade crvene (ribizle, šipka ili maline)

Premazivanje i posipanje:

250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Ukrašavanje:

1 list Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
60 ml čokoladnog likera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite jaja sa šećerom u prahu. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, prosejte i dodajte u smesu od jaja. Pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u kalup sa štipaljkom (prečnik 24 ili 26 cm) obložen papirom za pečenje i povucite ka rubu na gore. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: donja

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu!

2

Za fil na pari dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu. Skinite sa šporeta i umešajte liker. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice, zagrejte sa rumom i brzo umešajte u smesu. Umutite slatku pavlaku i pažljivo je sjedinite sa pripremljenom smesom. Potpuno ohlađenu koru presecite jednom vodoravno.

3

Premažite jednu koru marmeladom i obložite očišćenim obručem kalupa. Ravnomerno rasporedite krem, poklopite drugom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 5 sati u frižideru. Pažljivo odstranite obruč kalupa.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom. Premažite površinu i sa strane sa 2/3 umućene pavlake. Preostalu pavlaku sipajte u špric sa okruglim nastavkom i po želji našpricajte šaru na tortu. Sa strane pospite proprženim bademom.

5

Pripremite želatin prema uputstvu sa ambalaže i pomešajte sa likerom. Sipajte po površini torte radi ukrašavanja po sopstvenoj želji.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: