Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko liker torta

Za posebne trenutke zadovoljstva

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko liker torta

Biskvitno testo:

4 jaja
180 g šećera u prahu
80 g glatkog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Fil:

2 žumanca
80 g šećera u prahu
250 ml čokoladnog likera
6 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
2 kašike ruma
250 ml slatke pavlake

Premazivanje:

1 - 3 kašike marmelade crvene (ribizle, šipka ili maline)

Premazivanje i posipanje:

250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Ukrašavanje:

1 list Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
60 ml čokoladnog likera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite jaja sa šećerom u prahu. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, prosejte i dodajte u smesu od jaja. Pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u kalup sa štipaljkom (prečnik 24 ili 26 cm) obložen papirom za pečenje i povucite ka rubu na gore. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu!

2

Za fil na pari dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu. Skinite sa šporeta i umešajte liker. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice, zagrejte sa rumom i brzo umešajte u smesu. Umutite slatku pavlaku i pažljivo je sjedinite sa pripremljenom smesom. Potpuno ohlađenu koru presecite jednom vodoravno.

3

Premažite jednu koru marmeladom i obložite očišćenim obručem kalupa. Ravnomerno rasporedite krem, poklopite drugom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 5 sati u frižideru. Pažljivo odstranite obruč kalupa.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom. Premažite površinu i sa strane sa 2/3 umućene pavlake. Preostalu pavlaku sipajte u špric sa okruglim nastavkom i po želji našpricajte šaru na tortu. Sa strane pospite proprženim bademom.

5

Pripremite želatin prema uputstvu sa ambalaže i pomešajte sa likerom. Sipajte po površini torte radi ukrašavanja po sopstvenoj želji.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste