Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko-lešnik torta

Fantastičan spoj ukusa lešnika i čokolade čini tortu koja će postati omiljena u Vašoj knjižici recepata.

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko-lešnik torta

Za 3 patišpanja:

12 belanaca
225 g šećera
6 žumanca
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
210 g mlevenih lešnika
60 g brašna

Fil:

700 ml mleka
150 g šećera
6 žumanca
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
2 kašičice Dr. Oetker Arome vanile
100 g mlevenih lešnika
250 g maslaca

Dodatno:

250 ml slatke pavlake
100 g Lešnika napolitanki

Dekoracija:

1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
100 ml vode

Priprema

Priprema

1

Čoko lešnik fil

500 ml mleka i 150 g šećera stavite da provri. Sjedinite 200 ml mleka, 6 žumanaca i 2 pudinga sa ukusom čokolade. Postepeno sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, dodajte 2 kašičice arome vanila  i izmiksajte. Stavite prijanjajuću foliju direktno na fil i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga izmiksajte maslac i postepeno dodajte ohlađeni fil, a onda i mlevene lešnike. Promešajte.

2

Patišpanj

4 belanceta izmiksajte sa postepenim dodavanjem 75g šećera u čvrst šam, a onda dodati 2 žumanceta. Posebno sjedinite 70 g mlevenih lešnika, 20 g brašna i 4 g praška za pecivo (1/3 kesice). Lagano promešajte i sipajte okrugli kalup veličine 26 cm. Izravnajte i pecite na 200 °C oko 15 minuta. Na isti način napravite još dva patišpanja.

3

Slatku pavlaku umutite i dodajte joj lešnik napolitanke koje ste u blenderu usitnili.
Za dekoraciju izmiksajte 1 kesicu šlag pene sa 100 ml hladne vode.

4

Na tacnu stavite obruč i acetatnu foliju ako je imate. Stavite prvi patišpanj. Prefilujte sa polovinom čoko lešnik fila, a onda i polovinom fila od slatke pavlake. Stavite drugi patišpanj i ponovite filovanje čoko filom i slatkom pavlakom. Stavite treći patišpanj.

5

Kada se torta ohladi i stegne (najbolje preko noći) skinite obruč i foliju pa premažite šlag penom i dekorišite mlevenim lešnicima ili već po vašoj želji.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste