Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko lešnik torta

Torta sa lešnikom i čokoladom

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko lešnik torta

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Kakao kore

Potrebno za fil:

1 litar mleka
200 g šećera
4 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
250 g margarina

Za ukrašavanje:

180 g čokolade za kuvanje
100 g lešnika pečenih

Priprema

Priprema

1

Pripema fila

Skuvati 4 Dr.Oetker Pudinga Čokolada sa 1 l mleka i 200 g šećera. Dodati 180 g čokolade za kuvanje i dobro izmešati da se čokolada istopi i sjedini pa prekriti folijom da se ne bi stvarala korica i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250 margarina i dodavati postepeno u ohladjen puding uz neprestano mućenje mikserom dok ne dobijete lep fil za tortu. Ravnomerno premazati sve 4 kore i celu tortu sa strane.

2

Ukrašavanje

20-ak celih lešnika ostaviti za ukrašavanje torte. Ostatak iseckajte ili sameljite, ne previše sitno u blenderu i ukrasite stranice torte. Ostaviti u frižideru do sutra dan da se dobro ohladi.