Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko keks torta sa orasima

Prepustite se uživanju u ukusnim zalogajima kremaste čoko keks torte sa orasima.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko keks torta sa orasima

Podloga:

250 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 ml mleka
100 g maslaca
80 g šećera u prahu

1. fil:

300 g oraha mlevenih
150 ml mleka vrelog
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera

2. fil:

200 ml pavlake za kuvanje
250 g mlečne čokolade
50 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 ml mleka

Priprema

Priprema

1

Priprema podloge

U odgovarajuću posudu sipati 100 g maslaca (sobne temperature) i 80 g šećera u prahu. Penasto umutiti mikserom. Nakon toga dodati 250 g Dr. Oetker Mlevenog keksa prethodno prelivenog sa 150 ml mleka. Mešati dok se ne dobije ujednačena smeša. Sipati u okrugli kalup prečnika 26 cm i uz pritiskanje poravnati smešu za podlogu. Staviti u frižider i za to vreme pripremiti fil.

2

Priprema 1. fila

U dubljoj posudi pomešati 300 g mlevenih oraha, 1 Dr. Oetker Cimet šećer i preliti sa 150 ml vrelog mleka. Sve dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti 125 g maslaca (sobne temperature) i 100 g šećera u prahu, pa dodati prethodno pripremljenu i ohlađenu smešu sa orasima. Dobro izmešati, pa rasporediti u kalup preko podloge od keksa i odložiti u frižider.

3

Priprema 2. fila

U šerpu sipati 200 ml pavlake (krema) za kuvanje, zagrevati (ne treba da provri), dodati 250 g mlečne čokolade (prethodno izlomljene na kockice) i mešati dok se ne otopi. Dodati 50 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, dobro umešati i ostaviti da se hladi 10 minuta. Sipati preko drugog dela (obavezno sačekati da se prethodni deo stegne). Tortu ostaviti u frižideru, do serviranja.

4

Ukrašavanje

Umutiti 100 g Dr. Oetker Šlag krema sa 200 ml hladnog mleka i dekorisati po želji.