Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brza lešnik torta

Sa velikim brojem mogućih varijacija

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brza lešnik torta

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 žumanceta
50 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g lešnika seckanih
125 g mlevenih lešnika
50 g rendane čokolade za kuvanje
4 belanaca

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Fil za torte lešnik
300 ml mleka
100 g maslaca (po želji)

Ukrašavanje:

50 g lešnika seckanih
50 g lešnika celih

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite maslac ili margarin, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer i mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih 1/2 minuta dodajte po jedno žumance. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u umućenu smesu iz nekoliko puta. Umešajte lešnike i čokoladu. Umutite belanca u čvrst sneg i varjačom umešajte u smesu.Sipajte testo u okrugli kalup sa štipaljkom (26 cm, podmazano dno, obloženo papirom za pečenje). Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru odvojite od kalupa i istresite na rešetku, odstranite papir za pečenje i ostavite je da se ohladi. Presecite je jednom vodoravno.

2

Pripremite fil prema uputstvu sa ambalaže, maslac dodajte po želji.Položite donju koru na tacnu za torte. Premažite je sa 1/3 fila, preklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalim filom premažite tortu odozgo i sa strane i ukrasite po želji celim i seckanim lešnicima.

0 Odabrali ste