Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brioš čudovišta

Za male žurke

1 kolač

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brioš čudovišta

Tepsija (40 x 30 cm):

papir za pečenje

Kvasno testo:

450 g mekog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
100 g maslaca omekšalog
80 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0.5 rendane kore limuna
4 žumanceta
250 ml mleka mlakog

Krem:

1 žumance
2 kašika/e šećera u prahu
3 kašika/e sira Mascarpone
3 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
malo ruma
250 ml slatke pavlake

Nadev i ukrašavanje:

malo marmelade od malina (pasirane)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prosejte brašno u posudu za mešenje i dobro pomešajte sa kvascem. Preostale sastojke dodajte redom i mutite mikserom (nastavic za mešenje) oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite da stoji na toplom mestu dok se ne udvostruči. Premesite testo i i formirajte rolnu debljine 5 cm, isecite na 15- 20 jednakih delova. Delove testa formirati u loptice i stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje u dovoljnim razmacima. Ostavite da stoje na toplom mestu sve dok kugle ne narastu za trećinu. Tepsiju staviti na donju polovinu prethodno zagrejane pećnice.

Temperatura rerne oko 190 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 170 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolačiće ostavite da se ohlade i presecite ih na pola.

2

Za krem umutite na pari žumanca sa šećerom u prahu, sklonite sa vatre i mutite dok se smesa ne ohladi i postane kremasta. Dodajte Mascarpone. Želatin pripremiti prema upustvu sa kesice i otopite zagrevajući sa rumom. Umutite pavlaku (pažnja: 3 kašike ostaviti sa strane za oči), kada krem od jaja počne da se želira, dobro mešajući sjedinite. Krem staviti u špric za ukrašavanje sa glatkim nastavkom. Na polovine kolačića našpricajte fil kao male špiceve, koso ih sastavite, a zatim ostaviti da stoje na hladom mestu. Marmeladu staviti u papirnati fišek, odsecite mali vrh i našpricajte između fila.Pavlaku, koju ste ostavili sa strane staviti u papirnati fišek, našpricajte tufne za oči, a zenice nacrtajte marmeladom.

0 Odabrali ste