Boem torta

Jedan od najlepših klasika među tortama!

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Boem torta

Za I fil:

4 žumanca
7 kašika/e šećera
400 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g maslaca

Za II fil:

8 žumanca
8 kašika/e šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g crne čokolade mlečne
125 g maslaca

Za 3 kore:

12 belanaca
15 kašika/e šećera
240 g mlevenih oraha /lešnika
6 kašika/e brašna
6 kašičice Dr. Oetker Kakao
3 kašika/e ulja

Za dekoraciju:

75 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
150 ml hladnog mleka
Dr. Oetker Dino Mix Dekoracija
1 kg belog fondana
100 g crvenog fondana
100 g braon fondana
sveže grančice ruzmarina
šećer u prahu

Priprema

Priprema

1

I fil

300 ml mleka, vanilin šećer i 7 kašika šećera stavite da provri. Sjedinite 100 ml mleka, 4 žumanceta i  puding tako da nema grudvica. Postepeno sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre i stavite prijanjajuću foliju direktno na fil i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga mikserom umitite maslac i postepeno dodajte ohlađeni fil.

2

II fil

Sjedinite žumanca, vanilin šećer i kristal šećer, a onda stavite da se kuva na pari. Kuvajte dok ne dobijete potrebnu gustinu, otprilike 20-25 minuta. Dodajte istopljenu čokoladu, promešajte i ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac umutite mikserom, a onda postepeno dodajte ohlađen fil.

3

Patišpanj

4 belanceta kratko umutite mikserom, pa postepeno dodajte 5 kašika šećera i nastavite mućenje. Posebno sjedinite 80g mlevenih oraha, 2 kašike brašna i 2 kašičice kakaa. Dodajte u umućena belanca i lagano špatulom promešajte da se smesa ujednači.

4

Sipajte u kalup prečnika 25cm. Pecite na 200°C 12-13 minuta. Na isti način pripremite još dva patišpanja.

5

Filovanje

Na tacnu stavite obruč i acetatnu foliju ako je imate. Stavite prvi patišpanj. Prefilujte polovinom 1.fila, a onda i polovinom 2.fila. Stavite drugi patišpanj i ponovite filovanje. Stavite treći patišpanj i ostavite da se torta ohladi.

6

Dekoracija

Kada se torta ohladi i stegne (najbolje preko noći) skinite obruč i foliju, pa dekorišite po vašoj želji.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: