Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Beli anđeo

Torta sa rozen korama

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Beli anđeo

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Za 1. fil:

1,5 litra mleka
5 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
100 g šećera
200 g bele čokolade
250 g margarina
100 g šećera u prahu
200 g mleka u prahu

Za 2. fil:

500 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
500 ml Vode mineralne negazirane
200 ml kisele pavlake 20% m.m.

Priprema

Priprema

1

1. fil

U 1,5 l mleka skuvati 5 kesica pudinga sa 100 g šećera, dodati 200 g bele čokolade (prethodno izlomljene na kockice), izmešati da se otopi. Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica. Umutiti 250 g margarina sa 100 g šecera u prahu (povećati količinu, ukoliko volite slađe) i 200 g mleka u prahu. Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen puding.

2

2. fil

Umutiti 500 g šlaga sa 500 ml hladne mineralne gazirane vode. Dodati 200 ml kisele pavlake i kratko umutiti.

3

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora, 1. fil, pa 2. fil. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati 2. filom. Tortu ostaviti u frižideru do serviranja.

Napomena

Tortu po želji možete ukrasiti rendanom belom čokoladom.