Flag

Beli anđeo

1 Porcija
Srednje teško
60
Prelepa torta sa rozen korama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Za 1. fil
1,5 litramleka
5 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 gšećera
200 gbele čokolade
250 gmargarina
100 gšećera u prahu
200 gmleka u prahu
Za 2. fil
500 gšlag krema sa ukusom slatke pavlake
500 mlVode mineralne negazirane
200 mlkisele pavlake 20% m.m.
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

1. fil

U 1,5 l mleka skuvati 5 kesica pudinga sa 100 g šećera, dodati 200 g bele čokolade (prethodno izlomljene na kockice), izmešati da se otopi. Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica. Umutiti 250 g margarina sa 100 g šecera u prahu (povećati količinu, ukoliko volite slađe) i 200 g mleka u prahu. Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen puding.

2

2. fil

Umutiti 500 g šlaga sa 500 ml hladne mineralne gazirane vode. Dodati 200 ml kisele pavlake i kratko umutiti.

3

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora, 1. fil, pa 2. fil. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati 2. filom. Tortu ostaviti u frižideru do serviranja.


Napomena

Tortu po želji možete ukrasiti rendanom belom čokoladom.