Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Izbegavanje uništavanja životnih namirnica

Kvalitet za firmu Dr. Oetker znači i etičko ophođenje sa namirnicama. Kao preduzeće robne marke u prehrambenoj branši, koje je svesno odgovornosti, firma Dr. Oetker deli javnu kritiku zbog rasipničkog ophođenja sa namirnicama i preduzela je odgovarajuće mere uz pomoć kojih to treba da se izbegne.

Mere za suzbijanje uništavanja životnih namirnica

Kvalitet za firmu Dr. Oetker znači i etičko ophođenje sa namirnicama. Kao preduzeće robne marke u prehrambenoj branši, koje je svesno odgovornosti, firma Dr. Oetker deli javnu kritiku zbog rasipničkog ophođenja sa namirnicama. To što se posebno u zapadnim industrijskim zemljama bacaju namirnice – delom čak i u originalnoj ambalaži – firmu Dr. Oetker već godinama navodi na osetljivije ophođenje ovom temom.

Kako bi se sprečio otpad, Dr. Oetker nastoji da po mogućstvu sve sirovine u potpunosti upotrebi. Radi postizanja tog cilja potrebna je uska saradnja među oblastima kupovina, planiranje proizvodnje i potražnje.  Pri transportu preduzeće vodi računa o tome da roba besprekorna stigne u trgovinu. Ukoliko roba i pored očekivanja ne odgovara visokim zahtevima kvaliteta, proverava se na koji način roba može da se upotrebi na alternativan način.

Dobrom organizacijom i logistikom u celokupnom procesu proizvodnje uglavnom je moguće izbeći otpad kao i neispravnu proizvodnju i hiperprodukciju i time u najvećoj mogućoj meri smanjiti uništavanje životnih namirnica.