Flag

Pohovana palenta

10 komada
Jednostavno
30
Lako pripremite ukusne slane zalogaje!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Palenta
250 gDr. Oetker Palenta
850 mlvode
0,5 kašičicesoli ili po ukusu
50 gparmezana rendanog
biber po ukusu
začinsko bilje po ukusu
kockicaputera/maslaca za podmazivanje kalupa
Za pohovanje
2 komadajaja
malosoli
otprilike 50 gbrašna
otprilike 100 gprezli
ulje za prženje
Opciono
grčki jogurt ili neki drugi umak po izboru
Picture - Dr. Oetker Palenta
1

U šerpu sipati vodu i so i ostaviti da provri. Kada provri dodati Dr. Oetker palentu i skloniti sa ringle, konstantno mešati da se ne bi stvorile grudvice pa dodati parmezan i biber i sjediniti.

2

Smesu zatim prebaciti u pravougaonu tepsiju (33x23cm, može i malo veća) koja je prethodno podmazana puterom i izravnati je ravnomerno. Ostavite u tepsiji da se ohladi u potpunosti, može i u frižideru.

3

Ohlađenu palentu iseći na 10 kockica. Jaja posoliti i umutiti viljuškom, pripremiti brašno i prezle.

4

Svaku kockicu uvaljati sa svih strana u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Palentu pržiti u malo dubljem ulju, isprženu palentu staviti na tanjir obloženim ubrosom da se ocedi.

5

Servirati uz grčki jogurt ili umak po želji, peršun ili bosiljak.