Flag

Veganska slojevita torta

7 malih torti
Srednje teško
60
Kombinacija maline i čokolade u veganskoj verziji.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za koru
100 gspeltinog brašna (tip 630)
50 gmlevenih lešnika
50 gDr. Oetker Kakao
1,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicacimeta
1 prstohvatsoli
120 mlovsenog mleka
100 gnezaslađenog pirea od jabuka
80 mljavorovog sirupa
70 gkokosovog ulja (tečnog)
Za krem
200 gsvilenog tofua
200 gcrne čokolade (veganske)
Za preliv
100 gmalina
2 grančica/ematičnjaka
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo

Pribor

Pleh (oko 23 x 35 cm), papir za pečenje, kuhinjska  vaga, činije, mikser sa nastavcima, daska za seckanje, nož, šerpa, ručni blender, kesa za ukrašavanje sa nastavcima, (oko  13 mm), modla (Ø 6 cm)

1

Zagrejati rernu (gornji i donji grejač: 180 °C). Obložiti pleh papirom za pečenje. Pomešati u činiji brašno od spelte, lešnike, kakao prah, prašak za pecivo, cimet i so. U drugoj činiji pomešati ovseno mleko, pire od jabuka, javorov sirup i kokosovo ulje. Tečne sastojke umešati u suve, sjediniti i izliti masu u pleh. Peći na srednjoj rešetki rerne oko 15 min, zatim ostaviti da se hladi.

2

U međuvremenu, usitniti čokoladu za preliv i otopiti na pari. Umešajte svileni tofu i istopite zajedno sa čokoladom mešajuću žicom dok masa ne postane glatka. Ostaviti da se hladi oko 10 minuta dok se krem malo ne zgusne.

3

Uz pomoć modle opsecite krugove. Potreban je jednak broj jer su za svaku tortu potrebna 2 kruga. Kratko umešajte fil i napunite kesu za ukrašavanje sa nastavkom. Istisnite male tačke krema na podlogu, zatim položite drugu koru i istisnite još krema. Ponoviti postupak. Ukrasiti tortu sa malinama i matičnjakom i ostaviti da se hladi do serviranja.


Savet

Od ostatka kore možete napraviti popse ili rum bombice. Kako biste ovo napravilii, izmrvite ostatak kore i pomešajte sa preostalim kremom ili istopljenom čokoladom (dodajte malo ruma za rum bombice), oblikujte loptice i ostavite da se hladi. Za popse, loptice stavite na drveni štapić i umočite u otopljenu čokoladu. Dekorišite po želji. Ukoliko ne volite javorov sirup, možete koristiti i sirup od agave. Ukoliko želite da pravite bezglutenski verziju, možete koristiti kokosovo ili bademovo brašno umesto speltinog. Možda će biti potrebno da se tečni sastojci malo prilagode jer je npr. kokosovo brašno u osnovi vlažnije od pšeničnog.