Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije penasta masa. Dodati vodu pa nastaviti mešanje. Nakon toga uz mešanje dodavati brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Testo presuti u tepsiju.
Peći na 175 stepeni oko 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.
Za to vreme napraviti vanila krem. Umutiti žumanca dok ne postanu kremasta. U šerpu odgovarajuće veličine sipati skrob, šećer, burbonavanila šećer i so. Dodati mleko i margarin i kuvati na blagoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Skloniti sa vatre.
1/3 te mase polako uz mešanje dodati u umućena žumanca i dobro promešati pa vratiti u šerpu i nastaviti kuvanje uz neprekidno mešanje još oko 2 minuta. Skloniti sa vatre. Prekriti prijanjajućom folijom da se ne bi formirala korica i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađeni kolač iseći tako da se dobiju tri kore jednke veličine.
Prvu koru premazati namazom od jagoda i meda pa preko nje staviti drugu koru koja se filuje vanila kremom, a preko nje treću koru.
Ceo kolač ukrasiti šlag penom pripremljenom prema uputstvu sa kesice i jagodama. Ostaviti da se stegne u frižideru nekoliko sati.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte