Flag

Kinder torta

20 parčića
Srednje teško
120
Recept za sva vremena! Isprobajte ovo kremasto savršenstvo!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Fil
3 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 litarmleka
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 kašika/eDr. Oetker Arome vanila
12 komadažumanca
180 gšećera
200 gčokolade za kuvanje
250 gumućenog putera sobne temperature
300 mlslatke pavlake umućene
Korice (sastojci za jednu koru, ispeći ukupno tri)
4 komadabelanaca
70 gšećera
100 gmlevenih pečenih lešnika
1 kašikabrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Ostalo
250 gčokoladnog krema
Petit keks
Mleko, za umakanje keksa
Dekoracija
150 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 mlhladnog mleka
Po želji za dekoraciju
Mleveni lešnik
Cveće
Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Puding sa ukusom vanile pomešajte sa 3-4 kašike šećera od ukupne količine šećera i 3 kutlače mleka od cele napisane količine. U odvojenoj posudi pomešajte žumanca, šećer, aromu vanile i burbon vanilin šećer. Žumancima dodajte razmućen puding pa dobro izmešajte da se sjedini. Mleko zagrejte na srednjoj jačini skoro do ključanja. Ulijte mešavinu pudinga i žumanaca i kuvajte sve vreme mešajući 4-5 minuta, dok se fil ne zgusne.

2

Sklonite sa vatre pa podelite na 2 jednaka dela. Jedan deo fila po površini pokrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane. Drugi deo fila izmešajte sa izlomljenom čokoladom, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. Proces hlađenja možete ubrzati ako filove za početak preručite u hladne pliće posude pa stavite u frižider ili zamrzivač na kratko, sve dok na dodir ne budu mlaki. Tada ih izvadite i dodatno ohladite na sobnoj temperaturi.

3

Za to vreme možete pripremiti kore. Belanca umutite u čvrst sneg sa šećerom. Dodajte lešnik, brašno i prašak za pecivo pa špatulom izmešajte. Stavite u kalup prečnika 26 cm obložen papirom za pečenje, pa poravnajte i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na isti način pripremite još dve kore i ohladite ih.

4

U međuvremenu izmutite puter sobne temperature i u odvojenoj posudi hladnu slatku pavlaku. Jednu polovinu putera izmutite sa vanila filom, a drugu sa čokoladnim filom. Zatim, jednu polovinu slatke pavlake špatulom izmešajte sa vanila filom, a drugu sa čokoladnim filom.

5

Na tanjir za serviranje namažite malo fila. Preko stavite jednu koru, pa oko nje stavite prsten za filovanje torte ili obruč od kalupa sa odvojivim dnom koji ste koristili za pečenje korica. Na koru namažite čokoladni krem u tankom sloju. Preko rasporedite polovinu vanila fila. Zatim, na vanila fil poređajte keks umočen u mleko u jednom sloju. Pokrijte čokoladnim filom i drugom korom. Ponovite isti raspored, pa pokrijte trećom korom i stavite u frižider na nekoliko sati.

6

Zatim uklonite prsten za filovanje i pokrijte umućenim šlag kremom i dekorišite po vašem ukusu.