Flag

Bajadera torta

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Kremasta čokoladna poslastica koja se priprema veoma jednostavno.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova od keksa
300 gmlevenog keksa
110 mlmleka
100 gmaslaca
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Glazura za osnovu
100 gčokolade (mlečne ili čokolade za kuvanje)
50 mlmleka
Fil
1 litarmleka (200 ml odvajamo za mućenje sa žumancima i pudingom)
3 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 gšećera
4žumanca
250 gmaslaca
100 goraha
100 gmlevenog keksa
200 gčokolade (mlečne ili čokolade za kuvanje)
Čokoladna glazura
200 gčokolade za kuvanje
300 mlslatke pavlake
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Sipati u činiju 200 ml mleka, 4 žumanceta i 3 pudinga. Umutiti smesu i dodati je u ključalo mleko koje smo sjedinili sa šećerom. Mutiti da se lepo zgusne, a zatim fil podeliti u dve posude. U jednu polovinu dodati 200 g čokolade i umešati. Filove ostaviti da se ohlade.

2

Za pripremu podloge potrebno je izmešati 100 g maslaca, 110 ml mleka i vanilin šećer. Zatim dodati i 300 g mlevenog keksa i umešati. U prethodno pripremljenom kalupu prečnika 28 cm rasporediti smesu.

3

Istopiti 100 g čokolade u 50 ml mleka i preliti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi.

4

Za ohlađene filove penasto umutiti 250 g maslaca i dodati po polovinu u oba fila. Umutiti filove sa maslacem.

5

U žuti fil umešati 100 g oraha i 100 g mlevenog keksa.

6

Premazati žuti fil preko osnove od keksa sa glazurom, a preko žutog fila naneti i braon fil. Dodajemo gotovi fil sa orasima i keksom na koricu sa glazurom, a zatim i tamniji fil.

7

Za glazuru otopiti 200 g crne čokolade u 300 ml slatke pavlake. Prohladiti glazuru 10-ak minuta i izliti preko torte. Ohladiti par sati u frižideru.